Sezona “medicinskih sela” započeta na Stavama

Preko stotinu ljudi pregledano je na “Medicinskom selu”, koje je u nedelju organizovao Dom zdravlja Valjevo u saradnji sa Mesnom zajednicom Stave. Ukupno je obavljeno 336 pregleda.

Specijalisti opšte medicine imali su 101 pregled opšteg zdravstvenog stanja, uz merenje pritiska i savete, kardiolog 55 (pregled i EKG snimak), gastroenterolog 51, stomatolog 20 i pulmolog sedam. Patronažna
služba je izmerila nivo šećera u krvi kod 97 osoba, dok je Služba kućne nege i lečenja obišla pet nepokretnih ili teško pokretnih pacijenata.

Pregledi meštana Stava i okolnih sela ispod Medvednika obavljani su u zgradi osnovne škole “Ilija Birčanin”, a zdravlje su mogli da prekontrolišu i meštani bez overene zdravstvene knjižice.

Zdravstvenom manifestacijom na Stavama otvorena je ovogodišnja sezona “medicinskih sela”. Sledeće je u subotu 20. juna u Gornjoj Kamenici, zatim 27. juna u Donjem Taoru u okviru “Sremušijade” i 28. juna u Brankovini
povodom “Dana maline”.

PR služba Doma zdravlja Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.