Sjajan početak proleća za PSD “Magleš”

Proteklog vikenda članovi ovog društva bili su aktivni u čak šest akcija različitog karaktera.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-16

U subotu 19.03. kao domaćini planinarskog kluba “Fruška gora” iz Novog Sada obišli su planinu Bobiju, okolne vidikovce i uspeli se na njen najviši vrh od 1272mnv. Tri člana PSD “Magleš” su savladali zimski uspon na Durmitor i time nastavili uspešan niz planinarenja u zimskim uslovima.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-14

Jedan član društva je bio od 18-20.03 u BiH ba Kozari i Grmeču.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-2

U nedelju 20.03. planinari kluba “Sunčevica” iz Arilja i “Maljen” iz Požege, imali su prilike da se upoznaju sa stazama i lepotama klisure reke Gradac a naši članovi su im bili domaćini. Takođe u nedelju, 8 članova PSD “Magleš” učestvovalo je u I kolu Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige. U organizaciji PSK “Spartak” iz Subotice i Komisije za planinarski treking, pod pokroviteljstvom Planinarskog Saveza Srbije i Vojvodine, takmičenje je održano na Paliću, na obali jezera Tresetište. U Subotičkoj peščari na raspolaganju su bile staze različite dužine (malu-15,7km, srednju-26,4km i veliku-35km). Svih osmoro, sa četiri početnika, kojima je ovo bilo prvo učešće na takmičenju ovog tipa, uspešno su stigli do cilja.

Ovakav početak proleća najavljuje puno aktivnosti planinara PSD Magleš Valjevo.

Žurka je u prirodi. Vidimo se na akcijama PSD Magleš  Valjevo.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-41

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.