“Skupština grada Valjeva apsolutno stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada”

“Skupština grada Valjeva apsolutno stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva, koja je svoj posao uradila u okviru zakona, svojih nadležnosti i ovlašćenja, na najbolji mogući način nakon što su građani Valjeva predložili kandidate za Nagradu grada. Kao što je ranije danas u saopštenju Komisije za dodelu nagrada rečeno, ova Komisija stoji iza odluke o dodeli ne samo Nagrade Mališi Pajkoviću, već i svim ostalim laureatima”, navodi se u saopštenju Skupštine grada, koje je potpisao zamenik predsednika lokalnog parlementa Viktor Mićić.

Nagrada-grada-Valjeva-original

Foto: Valjevska posla

U informaciji za javnost se napominje da je Skupština grada Valjeva na sednici održanoj 11. marta, jednoglasnom odlukom odbornika donela odluku o Nagradi grada Valjeva i da tom prilikom niko od odbornika nije izneo bilo kakve sumnje na dodelu Nagrade iz oblasti poljoprivrede Mališi Pajkoviću.

“Prema informaciji koja je Skupštini grada Valjeva dostavljena iz Višeg javnog tužilaštva, optužnica protiv Mališe Pajkovića još nije ni potvrđena, pa samim tim odbornici Skupštine grada Valjeva nemaju osnova da na bilo koji način presuđuju oduzimanjem Nagrade, osobi protiv koje nije podignuta optužnica, a kamoli da je osuđivana. Tim pre, što je dobitnik u oblasti poljoprivrede, nesumnjivo zaslužio po svim parametrima Nagradu za svoj doprinos i rezultate u poljoprivredi”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da je Skupštini grada Valjeva od strane šefa Odborničke grupe SPS-JS upućen “neuredan” zahtev za sazivanje hitne sednice, na kojoj bi se jednom dobitniku oduzela Nagrada grada Valjeva.

“Navedeni zahtev je neuredan, s obzirom da isti nije podnet u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Valjeva, kojim je propisano da između ostalog, zahtev za sazivanje hitne sednice mora podneti najmanje jedna trećina odbornika Skupštine, a ne kako je u konkretnom slučaju urađeno samo jedan odbornik”, precizira se.

Kako je na kraju saopšteno, iz svega navedenog može se zaključiti da je ovo možda u pitanju “lični rat” koji odbornik Đorđe Pavlović vodi sa Skupštinom grada Valjeva, dobitnikom Nagrade grada i Komisijom za dodelu Nagrade grade Valjeva.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.