Skupština usvojila izveštaj o izvršenju budžeta i imenovala direktore “Toplane”, “Vodovoda” i “Kolubare”

Nakon usvajanja dnevnog reda danas održane, 17. sednice Skupštine grada Valjeva, odbornici su minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom direktoru Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ Draganu Živanoviću.

Na sednici Skupštine grada Valjeva odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za period januar – jun 2017. godine.

Valjevo

Usvojen je  operativni plan odbrane od poplava za vode II reda grada Valjeva za 2017. godinu. Usvojena je odluka o zameni ispunjenja obaveza dužnika društva „Vujić Valjevo“ d.o.o. Valjevo prema poveriocu gradu Valjevu. Prihvaćena je odluka o izmenama odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku SP „Lasta“ a.d. Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u SP „Lasta“ a.d. Beograd, kao i ugovor o konverziji potraživanja grada Valjeva prema SP „Lasta“ a.d. Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u SP „Lasta“ a.d. Beograd.

Valjevo

Razmatran je i usvoje izveštaj o aktivnostima realizovanim tokom 2016. godine u okviru Istorijskog spomen kompleksa znamenito mesto Brankovina, kao i  izveštaj o radu Saveta za zdravlje grada Valjeva za 2016. godinu, programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2017. godini.

Podršku odbornika je dobila i odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2017. godinu.

Valjevo

Usvojen je koncesioni akt za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva, zatim izveštaj Komisije za utvrđivanje stanja izvedenih radova od strane JKP „Vodovod-Valjevo“ na objektima vodosnabdevanja u 2017. godini.

Valjevo

Za direktora JKP „Toplana-Valjevo“ imenovan je Zoran Stepanović, JKP „Vodovod-Valjevo“ Đorđe Milanović, za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“ Valjevo Zoran Mitrović, za direktora Ustanove za galerijske poslove „Moderna galerija Valjevo“ – ustanove kulture od nacionalnog značaja, mr Vojislav Jovanović, za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Kolubara „Valjevo“ Katarina Milićević.

Umesto dr Dikosave Vujetić, za člana Štaba za vanredne situacije grada Valjeva imenovana je dr Senka Mitrović, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Valjevo.

Valjevo

U upravni odbor Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ u Valjevu umesto Katarine Ašković je za člana izabrana Lora Petronić-Petrović, u Upravni odbor Apoteke „Valjevo“ je umesto dosadašnjeg predsednika dr Ljubomira Pavićevića, izabran dr Prvoslav Kovačević.

Umesto dosadašnjeg člana Školskog odbora Poljoprivredne škole sa domom učenika „Valjevo“ Ljiljane Ćebić, imenovana je Aleksandra Petrović, u OŠ „Milovan Glišić“ Valjevska Kamenica umesto Darka Živanovića je imenovan Slaviša Lazić, u Školski odbor Ekonomske škole „Valjevo“, umesto Predraga Tasića je imenovan Miroljub Živanović.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.