Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije

U subotu, 8. juna 2019. godine, održaće se 14. Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije na Velikoj sceni Centra za kulturu sa početkom u 15.00 časova.

Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije
Naš grad je već petu godinu zaredom domaćin ove značajne kulturne manifestacije posvećene očuvanju i negovanju srpske tradicije iz ugla koreografisanog dečjeg folklora.

Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije, najznačajnija je manifestacija dečjih folklornih ansambala koji izvode koreografisani folklor. Nakon završenih predtakmičenja, Smotra u Valjevu predstavlja krunu rasprostranjene dečje aktivnosti u ovoj oblasti jer se na njoj susreću najbolji i najkvalitetniji dečji ansambli iz cele zemlje, pobednici svojih okruga.

Veliki podstrek i podršku ovoj manifestaciji, pored Grada Valjeva, pružilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije kroz sredstva koja su odobrena na konkursu Ministarstva u oblasti – savremeno stvaralaštvo u 2019. godini.

Na ovogodišnjoj Smotri, takmičiće se 18 dečjih folklornih ansambala iz 17 kulturno-umetničkih društava (dva ansambla u kategoriji „mlađi uzrast“ i 16 ansambala u kategoriji „stariji uzrast“), a petočlani žiri sastavljen od istaknutih koreografa, etnomuzikologa i etnologa, doneće odluku i proglasiti najbolje na završnoj svečenosti koja počinje oko 18.00 časova.

ULAZ JE BESPLATAN

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.