SPS-JS: “Prepustimo lokalnim naprednjacima da sami prevaziđu krizu političkog identiteta”

Povodom saopštenja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Valjevo pod naslovom “Narod zna i pravi razliku”, danas se saopštenjem za javnost oglasila i odbornička grupa SPS-JS. Informaciju za javnost koju su potpisali šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović i njegov zamenik Dragan Popović prenosimo u celosti.

“GO SNS-a u Valjevu, reče u svom saopštenju: “Istina je jedna i ne može biti više različitih istina”. Odbornička grupa SPS-JS se sa tim slaže u potpunosti, jer nikada nije i nikada neće okretati leđa istini. Međutim, kada smo kod istine, valja krenuti redom.

Najpre, ostaje nejasno na koga GO SNS-a u Valjevu u tehničkom mandatu misli kada kritikuje one koji nikada nisu ništa učinili za svoj grad i svoj narod. Podsećamo da smo, do koliko juče, kao manjinski koalicioni partner delili sa vama odgovornost za Valjevo u periodu 2016-2020.

Nama se čini da se ovakvim stavom, valjevski naprednjaci pridružuju gradonačelniku Lazaru Gojkoviću koji kao vanstranačka ličnost takođe poručuje da bivša vlast na čelu sa SNS-om ništa nije valjala i da joj je bolje da ćuti. Takva ocena gradonačelnika, mogla se čuti na poslednjoj sednici Skupštine grada kada je, košarkaškim rečnikom, posle primedbi i odbornika vladajuće većine, slavodobotno izjavio da ga ne zanimaju kritike onih “koji za celu utakmicu nisu dali nijedan koš”. No, prepustimo lokalnim naprednjacima da sami prevaziđu krizu političkog identiteta i da odluče da li im je prihvatljivo da vanstranačka sadašnjost isključuje i negira njihovu stranačku prošlost.

Nije nama cilj da budemo veći katolici od Pape, već upravo da istina pobedi, a pravda bude zadovoljena. Istina je da je SPS-JS deo Republičke Vlade.

Istina je i da smo ponosni na izvanredne rezultate koje smo kao strateški partneri zajednički postigli u prethodnih devet godina na republičkom nivou.

Istina je i da je nemačka investicija koja treba da stigne u Valjevo republički projekat iza koga stoji Državni vrh.

Istina je i da se pristojan i pravdoljubiv čovek uvek zahvali onome ko uradi nešto dobro za njega. Takođe, velika je istina i da se GO SNS-a u Valjevu u tehničkom mandatu nije zahvalio Predsedniku RS za naš grad. I da, nismo mi zbog toga zabrinuti! Nas je iskreno sramota! Zbog toga smo morali da spasemo čast i obraz svih Valjevki i Valjevaca, te da i u vaše ime uputimo zahvalnost državnim vlastima.

Na kraju, želimo da kažemo da ćemo i ubuduće čuvati dostojanstvo i ugled našeg voljenog grada. Ako bude neophodno, nastavićemo da držimo časove pristojnog i učtivog ponašanja. Jer, i odmetnuta deca su ipak naša deca!”,piše u saopštenju odborničke grupe SPS-JS.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.