SPS-JS: Umesto “kosmosa u malom”, dobili smo “jedno ništa u velikom”!

Odbornički dvojac koalicije SPS-JS Đorđe Pavlović i Dragan Popović na redovnoj konferenciji za medije bavio se infrastrukturom na teritoriji grada Valjeva, ocenjujući da je stanje u toj oblasti očajno i katastrofalno. Kao glavni uzrok i krivce označili su donosioce odluka, gradske čelnike, a pre svih načelnika Odeljenja za infrastrukturu Branka Vukovića. “Ko će, kada i na koji način snositi odgovornost za ovako loše stanje na putevima, ulicama i ostalom infrastrukturom u gradu, koja je neodržavana, koja ugrožava bezbednost i život sugrađana i direktno nanosi ogromne materijalne građanima i gradu Valjevu”, upitali su šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović i njegov zamenik Dragan Popović.

Sa konferecije za medije odborničke grupe SPS-JS / Foto: Slobodan Ćirić

Naglašavajući da razvoj grada najviše zavisi upravo od ulaganja u infrastrukturu Dragan Popović je rekao da se jasno vidi da gradska vlast nije uradila ništa od obećanog u predizbornoj kampanji i da su građani izlagani i izvarani.

“Polako ističe prva godina od formiranja lokalne vlasti u Valjevu. Nažalost, žurka će morati da sačeka, jer nema nijednog razloga za slavlje. Umesto kosmosa u malom, kako je najavljeno, dobili smo jedno ništa u velikom i tako u svim segmentima našeg svakodnevnog života, počev od privrede, poljoprivrede, kulture, sport, turizma, javnih investicija i da ne nabrajam dalje. Ništa, ništa ništa i ništa. Dovoljno je pogledati infrastrukturu grada i čoveku odmah sve postane jasno. Stanje je očajno u ovoj oblasti. Rupetine na putevima, centralne gradske ulice su u užasnom stanju, nema kapitalnih razvojnih projekata, ni javnih investicija, nema na vidiku ni ideja za objekat Doma vojske, bivšu zgradu Radio Valjeva, a o seoskim putevima je sramota i govoriti”, kazao je Dragan Popović ističući da u se u gradu jedino dešavaju i sprovode republički projekti, poput gradnje brze saobraćajnice i dovođenja stranih investicija, čime lokalna vlast ne može da se hvali.

Osim najviših gradskih funkcionera, prema rečima šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića, katastrofalno stanje sa infrastrukturom u gradu je  direktno rezultat rada Branka Vukovića, načelnika Odeljenja za infrastrukturu.

“Kakav je rad, takvi su i rezultati. Na centralnim gradskim ulicama se nalaze udarne rupe koje se zasipaju nekakvim šljunkom i peskom, što ne samo da može izazvati oštećenja na vozilima, već naozbiljnije može ugroziti bezbednost učesnika saobraćaja. Smatramo da je najveća odgovornost na gospodinu Vukoviću i ovo je još jedna prilika da ga pozovemo na odgovornost”, kazao je Pavlović, koji je Vukoviću poručio da bi umesto verskih pitanja grada Valjeva trebalo mnogo više pažnje da posveti svom poslu i upravljenju Odeljenjem za infrastrukturu.

Pavlović je podsetio da je nakon gašenja Direkcije najveći broj zaposlenih prebačen da radi upravo u Odeljenje za infrastrukturu, za koje se postavlja pitanje čemu ono služi. Naglasio je da taj stručan kadar koji je došao iz Direkcije više ne može da projektuje, niti da vrši stručni nazor, jer zakon to ne dozvoljava.

“Ono što je ključno je što Odeljenje za infrastrukturu ne može da bude upravljač puta. Ne postoji upravljač puta, odnosno odgovorno pravno lice koje će na odgovarajući način izdavati dozvole za radove na ulicama i koje će biti odgovorno za sve ono što se dešava na ulicama i putevima na teritoriji grada Valjeva. Ono što bode oči svima, jeste što se rukovodioci tog Odeljenja, koje raspolaže sa 8 automobila, u radno vreme vozaju po gradu, a ne daju nikakve rezultate u svom radu. Sa druge strane, prosečan građanin rizikuje ličnu bezbednost i život i da u potpunosti uništi svoje vozilo na lošim centralnim ulicama. A, da ne govorimo o seoskim putevima. Naši sugrađani sa sela dobro znaju kako je tek tamo zapuštena infrastruktura i koliko je nebrige pokazano otkako je nova vast preuzela rukovođenje tim sistemom”, naglasio je Pavlović, postavljajući pitanje ko će, kada i na koji način snositi odgovornost za tako loše stanje na putevima, ulicama i ostalom infrastrukturom na teritoriji grada Valjeva.

On je takođe istakao da su pored Odeljenja za infrasturkturu i ostala odeljenja Gradske uprave u ozbiljnom deficitu sa kvalitetnim kadrom, te da će zbog toga, uprkos količini novca kojim grad raspolaže, biti jako teško realizovati  planirane poslove.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.