SRBIJA SE BLIŽI BROJU OD POLA MILIONA VAKCINISANIH

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 437.214 građana. Naša država jedna je od najboljih u Evropi pa čak i u svetu po broju vakcinisanih.

U Evropi smo drugi po broju vakcinisanih na milion stanovnika, odmah posle Velike Britanije. Posle Srbije su Malta, Island, Danska, Slovenija, Rumunija, Irska, Španija i Portugalija.

Kada je reč o regionu, Srbija je na prvom mestu po broju vakcinisanih na milion stanovnika. Slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska. Po ukupnom broju vakcinisanih, Srbija je u regionu na drugom mestu, posle Rumunije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jutros da bi do kraja marta i februara u Srbiji trebalo da stigne još milion doza vakcina.

“Odlične vesti za Srbiju. Dobio sam potvrdu od naših prijatelja da ćemo u nekoliko faza, do kraja februara i marta, obezbediti još gotovo milion vakcina”, objavio je jutros u video-snimku na zvaničnom Instagramu Budućnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Mondo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.