SSP: “Koncesiju smo kao jedino rešenje za Apotekarsku ustanovu Valjevo predlagali još pre dve godine”

Povereništvo Stranke Slobode i Pravde u Valjevu ukazalo je u saopštenju za javnost da su gradske vlasti tek posle 2 godine shvatile da je jedino rešenje za Apotekarsku ustanovu Valjevo ono koje je krajem 2020. godine ova stranka predložila, a to je koncesija, pa je 29. novembra 2022. godine objavljen javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou Grada Valjeva i Opština Ljig i Mionica. U saopštenju se navodi da ove sedmice ističe rok za dostavljanje ponuda i da se očekuje da u prvoj polovini februara bude izabran najpovoljniji ponuđač, kao i da konačno dobijemo dežurnu apoteku.

“Gradske vlasti (čitaj SNS), su tek posle 2 godine shvatile da je jedino rešenje za ZU “Apoteka” Valjevo ono koje smo mi predložili – KONCESIJA, i 29. novembra 2022. godine su objavile javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou Grada Valjeva i Opština Ljig i Mionica. Kako krajem ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda, za očekivati je da u prvoj polovini februara bude izabran najpovoljniji ponuđač i da konačno Grad Valjevo dobije dežurnu apoteku”, piše u saopštenju Povereništa SSP-a.

U informaciji za javnost se podseća da je u decembru 2020. godine Stranka Slobode i Pravde na konfereciji za novinare upozorila da u Vyljevu ne postoji dežurna apoteka, te da građani, u toku noći, moraju da putuju do Šapca ili Lazarevca, kako bi u hitnim slučajevima nabavili neophodne lekove. Iz SSP-a navode da su takođe upozorili na alarmantno finansijsko stanje u Apotekarskoj ustanovi Valjevo i izneli predlog za rešavanje nastalih problema, a to je da se kroz koncesiju nađe privatni partner, koji će profesionalnim menadžmentom omogućiti poslovanje ove ustanove, uz uslov da budući koncesionar obezbedi da jedna apoteka na teritoriji grada bude dežurna 24 sata neprekidno.

“Stranka Slobode i Pravde će i ubuduće ukazivati na probleme u našem gradu i davati predloge za njihovo rešenje, jer sadašnja vlast nema niti ideje, niti kadrovski potencijal za realizaciju istih”, zaključuje se u saopštenju SSP-a.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.