Štab za vanradene situacije grada Valjeva naložio prve mere!

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici naložio niz mera s ciljem sprečavanja širenja korona virusa, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika. Neke od mera su da će Gradska uprava uspostaviti Situacioni centar koji će raditi 24 časa, zatim da je ugostiteljskim objektima naloženo novo radno vreme, gradski i prigradski saobraćaj obavljaće se prema vikend režimu vožnje, sportski objekti ne rade i otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije.

Sa druge sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

U saopštenju se precizira da ugostiteljski objekti na teritoriji grada Valjeva, u periodu trajanja vanrednog stanja, mogu da rade od 8 do 20 časova, da u njima ne sme boraviti više od 50 korisnika.

“Načelniku Gradske uprave je naloženo da organizuje rad jedinice lokalne samouprave na način kojim će se ograničiti broj ljudi u prostoriji i strogo poštovanje higijensko-tehničkih mera. Komunalna milicija i inspekcijske službe će nadzirati sprovođenje radnog vremena i ograničenja broja korisnika u ugostiteljskim objektima”, navodi se u saopštenju.

Takođe, naložen je prekid rada u svim sportskim objektima. Otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije. Kao jedna od naloženih mera je i da saobraćajno preduzeće “Lasta” svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava po vikend režimu vožnje.

Kako se u saopštenju navodi, Gradska uprava Valjeva će uspostaviti Situacioni centar, koji će raditi 24 sata, radi pružanja informacija i evidentiranja poziva starijih sugrađana za pomoć.

“Sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, građani će dobijati preko nadležnik republičkih institucija, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” – www.covid19.rs”, saopšteno je iz KabinKabinet gradonačelnika nakon druge sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.