Štab za vanredne situacije, 21. april

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 21. aprila 2020. godine, doneo sledeće zaključke:

Valjevo

1. Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru), koje su za vreme vanrednog stanja obustavile rad, nastavljaju sa radom počev od 07,00 do 13,00 časova. Korisnici usluga (zakupci tezgi i posetioci, odnosno kupci) dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne i fizičke distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu. Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi. Obavezuje se JKP „Vidrak“ da izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace dan pre početka rada zelene pijace i nakon završetka radnog vremena zelene pijace, izuzev pijace na Divčibarama na kojoj će dezinfekciju posle završenog radnog vremena vršiti JKP „Polet“.

2. Maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.

Dopis Privredne komore Srbije, možete preuzeti na linku ispod

Dopis za MDULS-2

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– za potrebe Opšte bolnice Valjevo za uređenje i opremanje prostora za rad na odeljenju kardiologije – iznos od 129.600,00 dinara.

4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa za nabavku:

– gela za suvo pranje ruku – 2500 kom. i

– dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno),

odmah po ispostavljenim fakturama.

5. PREPORUČUJE SE Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

6. NALAŽE SE Zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Kovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.

7. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.

8. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da u narednom periodu sprovede redovno održavanje vodotokova drugog reda i objekata izgrađenih na vodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.