Štab za vanredne situacije, 21. april

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 21. aprila 2020. godine, doneo sledeće zaključke:

Valjevo

1. Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru), koje su za vreme vanrednog stanja obustavile rad, nastavljaju sa radom počev od 07,00 do 13,00 časova. Korisnici usluga (zakupci tezgi i posetioci, odnosno kupci) dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne i fizičke distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu. Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi. Obavezuje se JKP „Vidrak“ da izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace dan pre početka rada zelene pijace i nakon završetka radnog vremena zelene pijace, izuzev pijace na Divčibarama na kojoj će dezinfekciju posle završenog radnog vremena vršiti JKP „Polet“.

2. Maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.

Dopis Privredne komore Srbije, možete preuzeti na linku ispod

Dopis za MDULS-2

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– za potrebe Opšte bolnice Valjevo za uređenje i opremanje prostora za rad na odeljenju kardiologije – iznos od 129.600,00 dinara.

4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa za nabavku:

– gela za suvo pranje ruku – 2500 kom. i

– dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno),

odmah po ispostavljenim fakturama.

5. PREPORUČUJE SE Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

6. NALAŽE SE Zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Kovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.

7. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.

8. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da u narednom periodu sprovede redovno održavanje vodotokova drugog reda i objekata izgrađenih na vodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.