Najnovije vesti

Štrajk valjevskih boraca širi se na celu Srbiju

Ni nakon dve nedelje štrajka boraca ratova devedesetih u Valjevu na vidiku nema valjanog razrešenja. Većina zahteva upućenih od strane boraca Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja kao i lokalnoj samoupravi, prema rečima predsednika Udruženja boraca Ljubomira Bradića i dalje su samo mrtvo slovo na papiru. Borci će do kraja ostati dosledni i istrajaće po svaku cenu u svojim zahtevima, poručeno je na konferenciji za novinare u sedištu boračkog udruženja u Valjevu, kojoj je prisustvovao i Dejan Milošević, predsednik Udruženja boraca Srbije “Gvozdeni puk”.

S leva nadesno: Dejan Milošević, predsednik Udruženja boraca Srbije “Gvozdeni puk”, Željka Cvitić Rebić iz Šapca, supruga palog borca, Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. i Zoran Radojičić, narodni poslanik, na konferenciji za novinare Udruženja boraca održanoj u Valjevu (foto: Valjevska posla)

“Osamedset odsto učesnika rata devedesetih danas živi u bedi i to je najosetljivija i najugroženija populacija u zemlji”, rekao je, između ostalog, Dejan Milošević, predsednik Udruženja boraca Srbije “Gvozdeni puk”.

“Devedesetih u rat su išli seljaci, sirotinja i romi. Najveća tragedija Srbije je to što su na njenom čelu dezerteri i ratni profiteri, neki od njih su i devedesetih bili na vlasti i visokim funkcijama, oni su zagovarali rat, a ne mi. Dok su nas slali u rat, neki od njih su se useljavali u stanove, dok smo mi bili u rovovima, oni su bili u podrumima”, rekao je Milošević i zapitao se da li gospoda u Beogradu zna da preko 200.000 porodica u Srbiji živi bez struje. On je rekao i to da su borci uglavnom bez stalnog zaposlenja i redovnih primanja i da im se zbog dugova oduzimaju stanovi koje za bagatelne pare kupuju tajkuni, te da je svaki borac sutra potencijalna baba Stojana.

Na konferenciji za medije poručeno je da se neće stati u Valjevu, da će se protest proširiti na celu Srbiju i da se pregovara sa ostalim boračkim organizacijama. Najavljen je i generalni protest u Beogradu na koji će biti pozvani ne samo borci već svi drugi koji su nezadovoljni. Ako ne budu preduzete radikalne mere po pitanju položaja boraca na tom protestu biće tražene smene najviših funkcionera u zemlji.

M.K.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.