Sutra u Valjevu građanski protest “1 od 5 miliona” – Govornici novinar Srđan Škoro i prof. Radovan Marjanović

Građanski protest pod nazivom “1 od 5 miliona” održaće se u Valjevu sutra, 8. februara, u 18 časova, na Trgu Desanke Maksimović. Sve valjevske opozicione stranke i organizacije, zatim udruženja i grupacije koji su nezadovoljne delovanjem i politikom koju vode republička i vlast na lokalu podržavaju i učestvovaće sa svojim predstavnicima na sutrašnje skupu. Organizatori najavljuju i insistiraju na mirom protestnom skupu.

Valjevo se građanskim protestima, koji su do sada zahvatili preko 20 srpskih gradova i opština, pridružuje tačno dva meseca od početka istoimenih građanskih protesta u Beogradu, koji su počeli 8. decembra 2018. na platou ispred Filozofskog fakulteta i na Studentskom trgu.

Kako je najavljenom, na protestu u Valjevu govoriće novinar Srđan Škoro i profesor Radovan Marijanović. Na pojednim Facebook grupama saopšteno je da će se protestu na Desankinom trgu u valjevu pridružuje i dr Boško Đukanović. Sa Trga Desanke Maksimović učesnici portesta će krenuti u protestnu šetnju Karađorđevom ulicom do Pop Lukine, odatle Pantićevom do Nušićeve i Karađorđevom se vratiti do trga. Kako nam je rečeno, odlučeno je da protest bude u petak, jer mnogi građani Valjeva žele da učestvuju i na “glavnim” i najmasovnijim protestima koji se subotom već dva meseca organizuju u Beogradu.

Protesni skup i protestna šetnja prijavljeni su uredno u Policijskoj upravi u Valjevu i neće biti dozvoljena politička obeležja.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.