Građanski protest pod nazivom “1 od 5 miliona” održaće se u Valjevu sutra, 8. februara, u 18 časova, na Trgu Desanke Maksimović. Sve valjevske opozicione stranke i organizacije, zatim udruženja i grupacije koji su nezadovoljne delovanjem i politikom koju vode republička i vlast na lokalu podržavaju i učestvovaće sa svojim predstavnicima na sutrašnje skupu. Organizatori najavljuju i insistiraju na mirom protestnom skupu.

Valjevo se građanskim protestima, koji su do sada zahvatili preko 20 srpskih gradova i opština, pridružuje tačno dva meseca od početka istoimenih građanskih protesta u Beogradu, koji su počeli 8. decembra 2018. na platou ispred Filozofskog fakulteta i na Studentskom trgu.

Kako je najavljenom, na protestu u Valjevu govoriće novinar Srđan Škoro i profesor Radovan Marijanović. Na pojednim Facebook grupama saopšteno je da će se protestu na Desankinom trgu u valjevu pridružuje i dr Boško Đukanović. Sa Trga Desanke Maksimović učesnici portesta će krenuti u protestnu šetnju Karađorđevom ulicom do Pop Lukine, odatle Pantićevom do Nušićeve i Karađorđevom se vratiti do trga. Kako nam je rečeno, odlučeno je da protest bude u petak, jer mnogi građani Valjeva žele da učestvuju i na “glavnim” i najmasovnijim protestima koji se subotom već dva meseca organizuju u Beogradu.

Protesni skup i protestna šetnja prijavljeni su uredno u Policijskoj upravi u Valjevu i neće biti dozvoljena politička obeležja.

M.P.M.