Svetosavska atletska trka

Pod pokroviteljstvom Grada i Eparhije valjevske a u tehničkoj realizaciji Atletskog kluba “Metalac” održaće se 19. Svetosavska trka u subotu 27. januara na Gradskom trgu sa početkom u 12 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Start i cilj svih trka je u Karađorđevoj ulici, na ulazu/izlazu sa Gradskog trga, ispred hotela “Narcis”. Staza je kružna i trči se asfaltom ulicama grada.

Svetosavska trka je od velikog značaja za grad Valjevo i nalazi se u programu stalnih gradskih manifestacija. Grad je i ove godine izdvojio 300.000 dinara. Trka se realizuje preko Sportskog saveza Valjeva i  Atletskog kluba “Metalac”.

Vladimir Marković Hari, predstavnik Atletskog kluba “Metalac” najavio je program predstojeće “punoletne” trke kao i odlične vremenske uslove.

“Program Svetosavke trke je ustaljen preko Atletskog saveza Srbije i Evropske atletske federacije. Imamo 24 trke u kategorijama od predškolaca do veterana. Ove godine su se prijavili i planinari koji žele da učestvuju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji od izuzetnog značaja. Pored Osnovnih škola grada Valjeva, ove godine smo preko crkvene opštine obavestili i sve škole koje nose ime Svetog Save na teritoriji Srbije”, rekao je Marković.

Dragutin Kuzmanović, sin nekadašnjeg atletičara i dugogogodišnjeg direktora ove manifestacije Nenada Kuzmanovića se zahvalio Sportskom savezu i Atletskom klubu “Metalac” što  trka i dalje ima svoj kontinuitet i što trka predškolaca nosi ime po njegovom ocu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Kako se prijavitei na trku,da li na dan trke ili pre. Dete mi je predskolac i zeli da ga prijavim,pa vas molim da me uputite.