Pod pokroviteljstvom Grada i Eparhije valjevske a u tehničkoj realizaciji Atletskog kluba “Metalac” održaće se 19. Svetosavska trka u subotu 27. januara na Gradskom trgu sa početkom u 12 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Start i cilj svih trka je u Karađorđevoj ulici, na ulazu/izlazu sa Gradskog trga, ispred hotela “Narcis”. Staza je kružna i trči se asfaltom ulicama grada.

Svetosavska trka je od velikog značaja za grad Valjevo i nalazi se u programu stalnih gradskih manifestacija. Grad je i ove godine izdvojio 300.000 dinara. Trka se realizuje preko Sportskog saveza Valjeva i  Atletskog kluba “Metalac”.

Vladimir Marković Hari, predstavnik Atletskog kluba “Metalac” najavio je program predstojeće “punoletne” trke kao i odlične vremenske uslove.

“Program Svetosavke trke je ustaljen preko Atletskog saveza Srbije i Evropske atletske federacije. Imamo 24 trke u kategorijama od predškolaca do veterana. Ove godine su se prijavili i planinari koji žele da učestvuju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji od izuzetnog značaja. Pored Osnovnih škola grada Valjeva, ove godine smo preko crkvene opštine obavestili i sve škole koje nose ime Svetog Save na teritoriji Srbije”, rekao je Marković.

Dragutin Kuzmanović, sin nekadašnjeg atletičara i dugogogodišnjeg direktora ove manifestacije Nenada Kuzmanovića se zahvalio Sportskom savezu i Atletskom klubu “Metalac” što  trka i dalje ima svoj kontinuitet i što trka predškolaca nosi ime po njegovom ocu.