Svih 170 kuća u selu Rajković kod Mionice dobija nov vodovod, bolje vodosnabdevanje sela Robaja

Svih 170 domaćinstva u selu Rajković dobija nov vodovod. Stare dotrajale cevi, postavljene pre više od pola veka, davne 1965. godine, biće zamenjene novim, savremenim cevima. Radovi na mreži dugačkoj preko 3,6 kilometara počeli su prošle nedelje, a radove na izgradnji novog vodovoda, iz koga će u prvoj polovini sledeće godine poteći dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje više od 300 stanovnika, obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

-на-изградњи-водовода-Котлине-Рајковић

– Naš prioritet je da omogućimo stabilno vodosnabdevanje svake kuće u opštini Mionica. Svaki čovek u Rajkoviću zna koliko je vredan i važan posao koji počinjemo. Koliko je neophodno da ga uradimo u najkraćem mogućem roku. Od kakve je presudne važnosti da česme više nikada, ni tokom najvećih žega ne budu suve, što se zbog zastarelosti i nedovoljnih kapaciteta vodovoda ranije dešavalo! A uz 302 stanovnika, ovde imamo i osnovnu školu koju pohađa 60 đaka. Više od 17 miliona dinara koje investiramo ove godine, osiguraće da naše komšije u Rajkoviću, u skladu s potrebama savremenog čoveka, imaju vodu u bilo koje doba dana, ili godine – rekao je Janković.
Puštanjem u rad novog vodovoda, restrikcije vode, koje su se dešavale tokom letnjih meseci, postaće stvar prošlosti. Opština Mionica je prethodnih godina investirala u glavne cevovode i povećavanje kapaciteta izvorišta.

-општине-Мионица-Бобан-Јанковић-обилази-радове-у-Рајковићу-

Izgradnja novog vodovoda, pored Rajkovića, trajno će rešiti i vodosnabdevanje dela sela Robaja, a posredno i drugih sela na ovom vodovodu.

Opština Mionica je radi razvoja infrastukture konkurisala sa 37 projekata kod Vlade Srbije, a jedna je od 65 lokalnih samouprava koja je uvrštena u program “Srbija 2025” vredan 3,2 milijarde evra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.