TOV učestvovao na SITCON 2017

(Singidunum International Tourism Conference) održana je 8.i 9. Juna 2017 godine.

Glavna tema ovogodišnje konferencije je Verski turizam i savremeno turističko tržište.

Konferenciju je otvorio potpresednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a učesnicima konferencije na plenarnoj sednici obratili su se: prof. dr Milovan Stanišić – predsednik Univerziteta Singidunum, Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, monsinjor Stanislav Hočevar – beogradski nadbiskup i mitropolit, Sead ef. Nasufović – reis-ul-ulema islamske zajednice Srbije, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dodonski Hrizostom – predsednik Kancelarije za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda grčke crkve, dr Slobodan Unković – profesor emeritus Univerziteta Singidunum i Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije.

Osnovni cilj konferencije SITCON 2017 je da pruži značajan naučni doprinos u oblasti verskog turizma kao specifičnog proizvoda turističke destinacije, da pruži osnove za dalje proširenje znanja neophodnog za bolje razumevanje koncepta razvoja verskog turizma i njegove uticaje na kulture, mir, i privredni razvoj na savremenom turističkom tržištu kao i na pozicioniranje turističkih destinacija kao konkurentnih i prepoznatljivih na osnovu proizvoda verskog turizma. S toga je od         ključnog značaja izučavanje i savremenih tendencija na turističkom tržištu koje su od vitalnog značaja za razvoj verskog tutizma, kao proizvoda turističke destinacije, kao i njegov uticaj na postizanje održivog razvoja posebno u vezi sa 2017. kao Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.

SITCON 2017 je idealna platforma za razmenu ideja i širenje najboljih praksi među naučnicima i stručnjacima iz različitih oblasti kao i predstavnicima javnog I privatnog sektora u odnosu na teme konferencije SITCON 2017.

Zvanični jezici konferencije bili su engleski i srpski. Svi prihvaćeni radovi objavljeni su u Zborniku radova konferencije SITCON 2017. Najinovativniji radovi saopšteni na konferenciji SITCON 2017 su predloženi za objavljivanje u European Journal od Applied Economics.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.