TRENER METALCA SAŠA MILIĆEVIĆ: “IDEJA JE DA BUDEMO STABILAN PRVOLIGAŠ VAN OPASNE ZONE.”

Nakon izuzetno dramatičnih događaja tokom avgusta pa i kasnije kada se praktično postavljalo pitanje da li će KK Metalac uopšte ostati član AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, ušlo se u na izgled mirnije vode. Ekipa je posle nekoliko pokušaja formirana, iz prvobitne kombinacije su ostala dva igrača, kasnije su angažovani i ostali tako da će Valjevci ući u novo prvenstvo sa iskusnim sastavom u koji su uključeni i najbolji kadeti za početak oživljavanja zapostavljenog rada sa mladima.

ART_9704

Kompletan pogon Metalca za sezonu 2023-24

Odigrano je nekoliko trening mečeva, daleko manje nego uoči prošlih sezona tako da će valjevski ljubitelji košarke tek tokom prvenstva upoznavati pravu snagu Metalca u ligi koja će biti izuzetno teška. Na turneji u Kini je debitovao Džo Kuk-Grin iz Novog Zelanda kompletirajući trio stranaca zajedno sa Kevinom Dajom i Tajronom Lajonsom iz Sjedinjenih Američkih Država. Po povratku sa dalekog istoka potpisani su ugovori sa veteranima Savom Lešićem i Stefanom Sinovcem, kome je ovo treći dolazak u Valjevo.

Čini se da će se sve vrteti oko sedmorke Daj, Bajić, Kuk-Grin, Munižaba, Đuran, Lešić i Vuksanović pošto će se tek videti mogućnosti Lajonsa i Sinoveca koji je još pre više od deceniju branio boje Metalca u KLS. Pored njih, trener Milićević će u rotaciji imati na raspolaganju Popovića i Novkovića. Na kraju, ostaju Janković i Teofilović uz kvintet kadeta braća Obućina, Gnjato, Obradović i Aleksandar Milićević koji će verovatno dobijati šansu kada bude bilo mogućnosti. Sve u svemu, tek će ligaške utakmice pokazati realne mogućnosti Metalca kome je ovo šesnaesta uzastopna avantura u Košarkaškoj ligi Srbije. Sa druge strane, navijači valjevskog prvoligaša se nadaju i očekuju od predsednika Vladana Jankovića da Metalac više neće imati egzistencijalnih problema sličnih onom iz avgusta jer je veliko pitanje da li bi u jednoj takvoj situaciji uopšte mogao da se opet izvuče.

Dakle, u sezoni 2023-24, boje Metalca će braniti:

Pozicija 1: Marko Bajić (191 cm, 22 godine), Kevin Daj (183, 23), Nemanja Janković (178, 21) i Aleksandar Milićević (182, 16).

Pozicija 2-1: Džo Kuk-Grin (186, 26), Matija Novković (193, 27).

Pozicija 2: Stefan Sinovec (195, 35) i Aleksandar Teofilović (180, 23).

Pozicija 3: Milan Munižaba (195, 25).

Pozicija 3-4: Filip Đuran (198, 32), Tajron Lajons (201, 23) i Đorđe Gnjato (198, 15).

Pozicija 4: Aleksa Popović (205, 26) i Aleksej Obućina (201, 16).

Pozicija 4-5: Vojin Obradović (200, 17).

Pozicija 5: Sava Lešić (205, 35) i Saša Vuksanović (205, 26).

“Iza nas je valovito leto, kao klub smo bili u nezamislivoj situaciji. Ekipa je sastavljana iz tri puta. Radimo, pristup treningu je dobar, nismo još poslagali sve kockice ali idemo ka tome. Početna ideja je da budemo stabilan prvoligaš van opasne zone pa ćemo videti gde će nas put odvesti. Moramo da poštujemo uloženo vreme, kvalitet i spremu ostalih ekipa ali i da verujemo u sebe. Naš rival u prvom kolu Zdravlje je napravilo velike promene u rosteru u odnosu na prošlu sezonu, biće to nezgodno gostovanje, kao i uvek. Dobro su vođen tim i klub, imaju 3 stranca i domaće igrače od kojih su mnogi Leskovčani. Moraćemo da se pokažemo u najboljem svetlu da bismo došli do 2 boda. Očekujem dobru atmosferu u hali Dubočica i nadam se pozitivnom rezultatu koji je moguć uz maksimalno zalaganje.” – izjavio je trener Metalca Saša Milićević pred početak novog prvenstva u KLS.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.