Troje dece iz Valjeva, čiji je otac umro od virusa korona, nisu prepuštena sama sebi: Okruženi brigom najbližih čekaju povratak majke

Osim sestre preminulog I. G. o njima brinu još tri tetke, ujak, komšije…

NIJE tačna informacija koja se pojavila na društvenim mrežama i u pojedinim medijima da su troje dece mog brata, preminulog od virusa korona, napušteni i nezbrinuti. Najvažnije, oni su dobro, o njima se pored mene brinu još tri tetke, ujak, ostali članovi šire porodice, ceo komšiluk je u stalnom kontaktu sa decom. Najstarija ćerka uskoro puni 18, srednja ima 14, a sin 12 i po godina, tako da su oni već odrasli, stabilni i mogu prilično da se staraju o sebi.

Ovo je medijima izjavila dr Dragana N., sestra preminulog I. G. (45) iz Valjeva, čija se supruga nalazi na lečenju od virusa korona u KBC “Zemun”. Firma u kojoj je pokojni I. G. radio, ističe njegova sestra, odmah je deci obezbedila hranu i higijenska sredstva, a takođe i osnovna škola koju pohađa dvoje mlađih. Jedan gradski restoran svakodnevno im dostavlja hranu. Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je odluku da snosi troškove sahrane pokojnog I. G.

– Svakog dana decu posećujemo, sem što ne možemo da imamo fizički kontakt, ali oni izađu na terasu, vidimo ih i sa njima pričamo – naglasila je njihova tetka. – Dok traje policijski sat, stalno smo s njima na telefonskoj i video-vezi. U njihovom najbližem komšiluku stanuje medicinska sestra, za slučaj da im eventualno zatreba neka urgentna pomoć. Niko od njih nema zdravstvenih problema. Uzeti su im brisevi i čeka se rezultat testa. Najstarija ćerka i sin imali su blaže simptome, sada su dobro, bez tegoba i mislim da su virus preboleli.

MAJKA SE OPORAVLjA

– Njihova majka sada je dobro, prestala je dobija terapiju, prvi kontrolni test na virus bio je negativan, čeka se drugi, ako i on bude negativan, onda će moći da im se vrati, nadamo se vrlo brzo – kaže njihova tetka. – Digla se bez razloga velika panika, da navodno nema nikog bliskog uz njih. Mnogo ljudi je pored njih, na način koji je u ovoj situaciji jedino moguć.

Branko Puzović (www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.