Turistička organizacija Valjevo: 11.FESTIVAL DUVAN ČVARAKA

Prvi festival duvan čvaraka održan je na verski praznik Miholjdan 12. oktobra 2006. godine u Valjevu. Inicijator i organizator prvog festivala je valjevski mesar Slavan Batočanin, zajedno sa Udruženjem mesara i Kulturno prosvetnom zajednicom grada Valjeva. Manifestacija koja je posvećena brendu valjevskog kraja, održava se svake godine u drugoj nedelji oktobra i okuplja veliki broj posetilaca iz valjevskog kraja, ali i gostiju iz drugih gradova, od kojih mnogi imaju priliku da vide kako se spremaju čvarci po recepturi staroj dvesta godina, ali i da degustiraju ovaj jedinstveni proizvod, koji je izum valjevskih mesara i koji se nigde na planeti ne priprema na ovakav način.
Na današnjoj konferenciji za medije, prisutnim novinarima obratili su se predsednik Organizacionog odbora, g-din Andra Savčić, v.d.direktor TO Valjevo, g-dja Ana Marković, i idejni tvorac ove manifestacije, g-din Slavan Batočanin.
Valjevo
Ono po čemu se ovogodišnja manifestacija izdvaja od prethodnih je izuzetno interesovanje kako za takmičenje u pripremanju najboljih valjevskih duvan čvaraka, tako i za prodajnu izložbu starih zanata i domaće radinosti. I ove godine imamo gostujuće ekipe i izlagače iz raznih krajeva Srbije. Za dobro raspoloženje biće zaduženi poznati izvodjači narodne muzike, ali i valjevski umetnici.
Valjevo
Turistička organizacija Valjevo će u narednom periodu biti prisutna na novosadskom Sajmu turizma, Sajmu turizma u Zaječaru, ali i Festivalu zimnice u Koceljevi. S obzirom da ove manifestacije poseti više hiljada posetilaca, nadamo se i velikoj poseti na 11.Festivalu duvan čvaraka.
Program ovogodišnje manifestacije možete pogledati ovde.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.