Turistička organizacija Valjevo: 49. međunarodni SAJAM TURIZMA

Sajam turizma u Novom Sadu održava se od 29. septembar do 1. oktobar. Profilisao se za promociju specifičnih turističkih ponuda Srbije: banja i klimatskih centara, turizam gradova i opština, odnosno promociju salaša, čardi, prirodnih zaštićenih dobara, arheoloških nalazišta, turističkih manifestacija. Predstavljaju se novogodišnji, zimski i letnji aranžmani za narednu sezonu zemalja regiona i Evropske unije. Tokom Sajma organizuju se strukovna okupljanja, dok se uoči manifestacije ocenjuje kvalitet turističko-ugostiteljskih usluga u regionu i ugostiteljskih objekata.

Valjevo

Na ovom sajmu učešće će imati i Turistička organizacija Valjevo koja će svim posetiocima predstaviti turističku ponudu Valjeva i valjevskog kraja. Posle ovog sajma predstoji učešće na Sajmu turizma u Zaječaru, ali i Festivalu zimnice u Koceljevi.

Valjevo

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku samo na Divčibarama u prvoj polovini godine imali smo 80.888 noćenja što je za 56% više nego za isti period prošle godine.

Ostvarena noćenja domaćih turista u izabranim turističkim mestima
Izabrana mesta % 2016/2015.
Divčibare + 56 %
Zlatibor + 28 %
Tara + 18 %
Kopaonik + 4 %

Gledajući tabelu moramo zaključiti da Turistička organizacija Valjevo ove godine odradila odličan posao u promociji turističkog potencijala našeg kraja. Razne brošure, filmovi, flajeri i prezentacije su samo jedan deo posla ove organizacije ali ono što je najbitnije su rezultati koji pokazuju efikasnost i stručnost njihovog angažovanja i rada.

I.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.