Turistička organizacija Valjevo: Divčibare ponovo na mapi skijaša

Prema Strategiji razvoja turizma Srbije za period od 2016. do 2025. godine, usvojene od strane Vlada Republike Srbije, Divčibare je definisano među 18 ključnih turističkih destinacija naše zemlje.

Ovu zimsku sezonu Divčibare je dočekalo spremno. Nedavno je otvorena nova ski staza “Crni vrh”, koja je počela sa radom nakon dvogodišnje pauze. Tokom prošle godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju, sistem za elektronsko plaćanje karata, urađen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje. U planu je i da se postavi rasveta na ski stazi, jer bi na taj način bilo omogućeno noćno skijanje.

Valjevo

Foto: tov.rs

Pored otvaranja staze “Crni vrh”, otvorena je i benzinska stanica, koja je rekonstruisana i opremljena najsavremenijim sistemom za automatsko točenje goriva.

Valjevo

Foto: Valjevo.rs

Turistička organizacija Valjevo je sve sve ovo ispratila i turistima ove vazdišne banje nadomak Valjeva obezbedila novu turističku kartu Divčibara sa prikazom svih pešačkih staza, vidikovaca, zanimljivih dešavanja, autobuskim polascima i svim ostalim što bi jednog turistu moglo da zanima.

ValjevoValjevo
Pored ove karte, u centru Divčibara je postavljena i info tabla sa osnovnim podacima.

Valjevo
Pored mapa, reklamnog materijala, brošura i info-tabli, Turistička organizacija Valjevo aktivno promoviše valjevski turizam širom zemlje. Prisustvom na svim većim sajmovima turizma u Srbiji, stalnim kontakt sa turističkim agencijama i odličnom saradnjom sa gradskim odborom, samo su mali deo velike slagalice koja treba da dovede do uvećanja turističke posete našem kraju.

Tu je još i najavljenih 40 miliona dinara, koliko je gradska vlada odvojila za ulaganje u Divčibare u ovoj godini. kako bi zimsku sezonu 2017/2018 ova planina dočekala u punom sjaju i kapacitetu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.