Turistička organizacija Valjevo: Počeo prvi sajam voćarstva

Danas je poceo prvi sajam voćarstva. Održava se 17. i 18. marta u Valjevu na prostoru Poljoprivredne škole „Valjevo“. Organizatori ovog sajma su- Grad Valjevo, JP „Agrorazvoj-valjevske doline“ i Poljoprivredna škola sa domom učenika „Valjevo“.  Kao suorganizator ove manifestacije svoj stand ima i “Turisticka organizacija Valjevo”. Ovo je deo programa u okviru obeležavanja 20. marta, Praznika grada Valjeva.

Valjevo
Ideja je potekla od mladih ljudi koji se bave i žive od poljoprivrede. Značaj Sajma, koji se prvi put održava, prepoznala je i država Srbija..

Valjevo
Sajam voćarstva je planiran kao spoj predavanja i izložbenog dela, gde će se predstaviti proizvođači, proizvodi od voća, izložba agro-mehanizacije i izložba samih rasadničara, koji će predstaviti svoj rasadni materijal. Predavanja će se odnositi na aktuelnosti u voćarstvu, naročito na stvari koje su se dobro pokazale u praksi.

Valjevo

Organizovaćemo pokazne vežbe orezivanja voća i rada sa agro-mehanizacijom. Prvi dan je zamišljen po oblastima- jagodasto, jabučasto, jezgrasto i koštičavo voće, a predavanja će održati profesori Mihajlo Nikolić i Zoran Keserović, koji su vrhunski stručnjaci iz te oblasti.

Valjevo

Na poljoprivrednom dobru Poljoprivredne škole uradićemo pokazne vežbe orezivanja voća i rad sa agro-mehanizacijom. Na naučnom skupu će učestvovati predstavnici Srpske akademije nauka, Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednih fakulteta, Poljoprivredne škole i samih proizvođača.

Valjevo

Direktor Poljoprivredne škole u Valjevu Milan Gajić je zaključio da je učešće ove škole, potvrda da škola ispunjava svoju misiju i da pored školovanja mladih, doprinosi i razvoju poljoprivrede valjevskog kraja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.