Turističke organizacije Valjeva i Trebinja potpisale Protokol o saradnji

Posle Beograda i Kragujevca, Valjevo je treći grad sa kojim je Trebinje uspostavilo zvaničnu saradnju u oblasti turizma. Protokol o saradnji Valjeva i Trebinja su u subotu, u gradu na jugu Republike Srpske, potpisale direktorke dve turističke organizacije- valjevske Ana Marković i trebinjske Mirjana Putica. Protokol je potpisan sa ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma, zajedničke turističke promocije, saradnje na projektima, zajedničkim nastupima na međunarodnim i domaćim sajmovima, kao i bolje povezanosti turističkih agencija.

Potom je u nedelju organizovan štand „Valjevo u Trebinju“ u centralnoj gradskoj pešačkoj zoni. Tom prilikom je predstavljeno istorijsko, versko, turističko i gurmansko Valjevo. Štand su posetili brojni Trebinjci, ali i turisti koji su tog dana bili u ovom gradu i upoznali se sa turističkom ponudom Valjeva.
Na svečanosti u „Gradu sunca“ kojom je otpočela letnja turistička sezona, pred uglednim ličnostima Trebinja- gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, predsednikom Poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljubom Draškovićem i ostalim značajnim ličnostima i brojnim gostima Trebinja, među kojima je i Turistička organizacija Beograda koju je predstavljao direktor Miodrag Popović, prezentovano je Valjevo i dogovorena saradnja.

Za Valjevce je Trebinje oduvek bio važan grad, a brojni sugrađani imaju bliske poslovne i lične kontakte sa tamošnjim stanovništvom. Jedna od zajedničkih veza je i život i delo vladike Atanasija Jevtića, koji je dugo bio episkop zahumsko- hercegovački. Usadio je Trebinjcima ljubav prema Valjevu, manastiru Ćelije i svom duhovnom učitelju Avi Justinu Popoviću.

„Trebinje mnogo očekuje od predstojeće turističke sezone, koja će prema svim procenama i analizama, biti jedna od najboljih do sada. Dajmo svi doprinos nadolazećoj turističkoj sezoni, svojim primerom pokažimo odnos prema turizmu, svom gradu i svakom gostu koji nas poseti – budimo i ovog leta dobri domaćini“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, na svečanosti priređenoj za preduzetnike iz turističkog sektora Trebinja.

Pozdrave iz Valjeva i poziv na saradnju, gradonačelniku Trebinja prenela je Dragana Terzić, članica Gradskog veća zadužena za turizam: „Spremni smo na saradnju na širem polju. Ovaj Protokol je dao okvire u kojima mi možemo ubuduće da sarađujemo. Ovo su prvi koraci i pružaju velike mogućnosti. Valjevo je spremno da dočeka goste iz Trebinja.“

Direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković je rekla da osim turizma, saradnja dva grada može biti u oblastima privrede, kulture, sporta:

„Kroz ovu saradnju, građani Valjeva i Trebinja mogu upoznati lepote oba grada. Cilj ovog Protokola je da se uvežemo i razvijemo manifestacije na polju turističke ponude i da zajedno sa Zapadnom Srbijom predstavimo ne samo turističku ponudu, već i privredu Valjeva.“

„Ovim Protokolom se formalizuje saradnja, uspostavljena početkom 2020. godine, ali zbog virusa Korona je odložena do sad. Saradnja i partnerstvo u ovoj oblasti su u obostranom interesu“, rekla je Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.