U Gradskoj upravi Valjevo počeo sa radom prvi Info centar za zapošljavanje u Srbiji

Gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija. Reč je o Sporazum koji predstavlja osnov za stvaranje partnerskog odnosa i pružanja međusektorske podrške kroz osnivanje Info centra u holu Gradske uprave sa ciljem boljeg informisanja Valjevaca o slobodnim radnim mestima, kao i mogućnostima za zapošljavanje i integrisanje na tržište rada. Valjevo je prvi grad u Srbiji u kojem je osnovan Info centar za zapošljavanje, a direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je ovom prilikom izrazio nadu da će otvaranje ovakvih Info centara uslediti i u ostalim lokalnim samuopravama.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija / Foto: Grad Valjevo

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović zahvalio se ovom priliko gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću i njegovim saradnicima što su podržali ideju osnivanja prvog Info centar u Srbiji, a koji je juče svečano promovisan u holu naše Gradske uprave.

“Zaista je važno da građani kada završavaju neku od usluga u Gradskoj upravi, mogu istvremeno da vide i informacije o slobodnim radnim mestima, o aktuelnim programima koji mogu da im omoguće brže zapošljavanje, kao i neku subvenciju koju nudi Nacionalna služba za zapošljavanje ili Grad Valjevo. Sa vašom lokalnom samuopravom imamo dugogodišnju saradnju na realizaciji lokalnih akcionih planova zapošljavanja i to je rezultiralo i jednom povoljnom slikom na tržištu rada. Bez obzira na pandemiju, stopa nezaposlenosti je još uvek ispod 10 %, broj nezaposlenih lica je identičan kao što je to bilo u istom periodu prethodne godine, odnosno pre pandemije. Najava dolaska novih investitora se očekuje i moraćemo zajednički da uložimo napore kako bismo adekvatno selektovali nezaposleno lice prema budućim poslodavcima i investitorima. Zbog toga je važno da ovaj Info centar bude još jedno mesto koje će ponuditi slobodna radna mesta i koje će moći da ponudi informacije građanima grada Valjeva”, kazao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija.

Početak rada Info centra za zapošljavanje u holu Gradske uprave / Foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da mu je drago što je Valjevo prvi grad u Srbiji u kome će početi sa funkcionisanjem Info centar za zapošljavanje. Istakao je da je informacija jedan od najvažnijih resursa, kao i da će građani putem Info centra moći da dobiju aktuelne i tačne informacije o obukama, slobodnim radnim mestima, prekvalifikacijama, ali i svim pitanjima vezanim za status zaposlenih i nezaposlenih lica.

“Na taj način, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i srednjim stručnim školama, kao što su Tehnička i Ekonomska škola, mi se pripremamo za dolazak novih investitora. Svi smo spremni da odgovorimo zahtevima tržišta i mogu vam reći da je to osnovni argument zbog čega investitori slobodno mogu da započnu svoje poslovanje u Valjevu”, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Gojković.

Sa osnivanja Info centra za zapošljavanje u holu Gradske uprave / Foto: Grad Valjevo

Pored gradonačelnika Valjeva i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, potpisivanju Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija prisustvovali su i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Petar Jarić, član Gradskog veća zadužen za rad i zapošljavanje Marko Jevtić, direktor NSZ – filijale Valjevo Milan Đenadić, direktori valjevske Tehničke i ekonomske škole Branko Goloskoković i Dragan Timotić, kao i predstavnici Gradske uprave Valjeva.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.