U Gradskoj upravi Valjevo počeo sa radom prvi Info centar za zapošljavanje u Srbiji

Gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija. Reč je o Sporazum koji predstavlja osnov za stvaranje partnerskog odnosa i pružanja međusektorske podrške kroz osnivanje Info centra u holu Gradske uprave sa ciljem boljeg informisanja Valjevaca o slobodnim radnim mestima, kao i mogućnostima za zapošljavanje i integrisanje na tržište rada. Valjevo je prvi grad u Srbiji u kojem je osnovan Info centar za zapošljavanje, a direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je ovom prilikom izrazio nadu da će otvaranje ovakvih Info centara uslediti i u ostalim lokalnim samuopravama.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija / Foto: Grad Valjevo

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović zahvalio se ovom priliko gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću i njegovim saradnicima što su podržali ideju osnivanja prvog Info centar u Srbiji, a koji je juče svečano promovisan u holu naše Gradske uprave.

“Zaista je važno da građani kada završavaju neku od usluga u Gradskoj upravi, mogu istvremeno da vide i informacije o slobodnim radnim mestima, o aktuelnim programima koji mogu da im omoguće brže zapošljavanje, kao i neku subvenciju koju nudi Nacionalna služba za zapošljavanje ili Grad Valjevo. Sa vašom lokalnom samuopravom imamo dugogodišnju saradnju na realizaciji lokalnih akcionih planova zapošljavanja i to je rezultiralo i jednom povoljnom slikom na tržištu rada. Bez obzira na pandemiju, stopa nezaposlenosti je još uvek ispod 10 %, broj nezaposlenih lica je identičan kao što je to bilo u istom periodu prethodne godine, odnosno pre pandemije. Najava dolaska novih investitora se očekuje i moraćemo zajednički da uložimo napore kako bismo adekvatno selektovali nezaposleno lice prema budućim poslodavcima i investitorima. Zbog toga je važno da ovaj Info centar bude još jedno mesto koje će ponuditi slobodna radna mesta i koje će moći da ponudi informacije građanima grada Valjeva”, kazao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija.

Početak rada Info centra za zapošljavanje u holu Gradske uprave / Foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da mu je drago što je Valjevo prvi grad u Srbiji u kome će početi sa funkcionisanjem Info centar za zapošljavanje. Istakao je da je informacija jedan od najvažnijih resursa, kao i da će građani putem Info centra moći da dobiju aktuelne i tačne informacije o obukama, slobodnim radnim mestima, prekvalifikacijama, ali i svim pitanjima vezanim za status zaposlenih i nezaposlenih lica.

“Na taj način, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i srednjim stručnim školama, kao što su Tehnička i Ekonomska škola, mi se pripremamo za dolazak novih investitora. Svi smo spremni da odgovorimo zahtevima tržišta i mogu vam reći da je to osnovni argument zbog čega investitori slobodno mogu da započnu svoje poslovanje u Valjevu”, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Gojković.

Sa osnivanja Info centra za zapošljavanje u holu Gradske uprave / Foto: Grad Valjevo

Pored gradonačelnika Valjeva i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, potpisivanju Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija prisustvovali su i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Petar Jarić, član Gradskog veća zadužen za rad i zapošljavanje Marko Jevtić, direktor NSZ – filijale Valjevo Milan Đenadić, direktori valjevske Tehničke i ekonomske škole Branko Goloskoković i Dragan Timotić, kao i predstavnici Gradske uprave Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.