U Mionici se gradi nova industrijska zona od 9 hektara, radovi vredni 24, 1 miliona dinara

Mionica dobija novu industrijsku zonu od 9 hektara, u selu Radobić, za koju je zainteresovano pet investitora. Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i trafostanice već su počeli. Za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo privrede izdvojilo je 24,1 miliona dinara, dok će opština Mionica učestvovati sa 4,8 miliona dinara. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je tom prilikom istakao značaj ovog projekta, koji će Mioničanima doneti nova radna mesta.

-радова-на-изградњи-индустријске-зоне-у-Радобићу-1-Mionica je privlačna za nove investitore jer važi za mesto sa povoljnim poslovnim okruženjem, pored ovoga ulaže se i u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, elektromrežu, a svakako je prednost i blizina brze saobraćajnice koja se gradi. Pred nama su nove investicije i otvaranje novih radnih mesta-rekao je Janković.

-у-КабинетуZa industrijsku zonu u Radobiću zainteresovano je pet investitora, a Janković je imao sastanak sa Vitalijem Novohackim, zastupnikom firme „Oner“, koja je zainteresovana za otvaranje proizvodnog pogona u Radobiću.

-Pregovori opštine i investitora su u toku. Razvoj privrede je u direktnoj vezi sa razvojem jedne lokalne zajednice. U velikoj meri smo smanjili nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu-dodao je Janković.

-радова-на-изградњи-индустријске-зоне-у-Радобићу-2Opština Mionica je ove godine pokrenula značajne projekte. Počeli su radovi na izgradnji 19 kilometara kanalizacije u 22 naselja koju finanisra Vlada Republike Srbije sa 1,2 milijarde dinara. Naredne godine počinje i gradnja prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci. Asfaltirano je više od 50 kilometara puteva u čitavoj opštini, a počinje i gradnja Kuće Kolubarske bitke, multimedijalnog projekta posvećenog vojvodi Živojinu Mišiću i pobedi srspke vojske u Kolubarskoj bici u Prvom svetskom ratu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.