U NOVOJ SEZONI PODMLAĐEN VA-014 OČEKUJE BORBA ZA OPSTANAK U DRUGOJ LIGI “CENTAR”

Novi trener VA-014, Vojin Knežević (23) i podmlađen sastav jedinog muškog odbojkaškog kluba u Valjevu, više od mesec dana se pripremaju za novo prvenstvo i izazove u Drugoj ligi “Centar”. Mladi Ljižanin, koji je na klupi VA-014 nasledio Đorđa Petrovića, izjavio je da u novoj sezoni njegovu ekipu očekuje žestoka borba za opstanak i da će biti jako teško, prvenstveno zbog mladosti pošto je prosek godina u sastavu valjevskog drugoligaša manji od 20 godina.

Vojin Knežević

Trener VA-014 Vojin Knežević

U novom prvenstvu boje VA-014 će braniti sledeći igrači:

Tehničari: Aleksa Mirković, Ivan Stojanović i Marko Aksentijević.

Primači servisa: Aleksandar Timotić, Stefan Jaćimović, Sava Radovanović i Luka Matijević.

Srednji blokeri: Dušan Ranković, Danilo Đukić i Luka Trifunović.

Korektori: Pavle Ranković i Luka Antonić.

Libero: Luka Knežević, Luka Lukić.

Trener VA-014 kaže da će na domaćim utakmicama moći da računa na Nemanju Đokića a registrovani su takođe i Nenad Ćosić, Đorđe Jakovljević i Nikola Nedić koji će igrati ako budu bili potrebni. VA-014 je odigrao dve utakmice u Kupu Srbije, savladao je Loznicu 3-0 dok je protiv Mladenovca doživeo poraz istovetnim rezultatom.

VA-KAR1

Mladi Aleksandar Timotić u akciji ne utakmici između VA-014 i Karađorđa iz Topole prošle sezone u Valjevu

Inače, VA-014 je prošle sezone imao sjajnu sezonu i ubedljivo osvojio prvo mesto u Drugoj ligi “Centar” bez izgubljenog meča i set razlikom 66-8 plasiravši se u Prvu ligu Srbije. Na žalost, Grad nije mogao da obezbedi adekvatnu sumu za finansiranje kluba u drugom po redu nacionalnom rangu pa su u VA-014 odlučilo da ostanu u Drugoj ligi dok je mesto u Prvoj ligi kupio beogradski Železničar. Naravno, većina igrača iz prošlogodišnjeg sastava se povukla tako da će teret borbe za opstanak pasti na mlade snage uz eventualnu pomoć pomenutih iskusnijih igrača ako bude bilo potrebno.

Prvenstvo u Drugoj ligi “Centar” počinje sredinom oktobra.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.