U obdaništu “Bambi” obeležena školska slava “SVETI SAVA”

Uz prigodan program koji su izvela deca Predškolske ustanove “Milica Nožica” u Valjevu   danas  je u ovoj ustanovi obeležena školska slava “Sveti Sava”. Na slavu su došli predstavnici Valjevske eparhije, Vojske, javnih ustanova sa kojima obdaništa sarađuju, novinari kao i prijatelji, a slavilo se domaćinski.

Direktor Predškolske ustanove u Valjevu, tom prilikom, u izjavi za novinare je rekao da ova ustanova funkcioniše bez većih poteškoća.

“Nemamo većih problema, sve funkcioniše po utvrdjenom planu. Nemamo problema sa ogrevom, toplo je u svim objektima, kako u gradu tako i u objektima u Kamenici i Brankovini. Neke problem rešavamo u hodu, kao što je nedavno uspostavljanje saradnje sa novim dobavljačem mesa”, kaže Zlatomir Marković i naglašava da je najveći problem nedostatak zaposlenih, ali da ukidanjem zabrane zapošljavanja u javnim ustanovama krajem prošle godine i ovaj problem će se sukcesivno rešavati. Direktor kaže da im fali još desetak radnika.

PU Milica Nozica

Na pitanje novinara da kaže nešto i o problem izvođenja dece u dvorište što je programom boravka predviđeno s obzirom na visok stepen aerozagađenja u Valjevu, direktor Marković kaže da su sami procenjivali kada decu da izvode van, a kada su celu smenu ostajali u zgradi. O podacima o aerozagadjenju u gradu su se informisali iz medija.

Na naše pitanje koliko ovih dana deca izostaju s obzirom na to da  su virusi sve prisutniji o čemu svedoči  zabrana posete bolesnicima u nekim zdravstvenim ustanovama u zemlji, direktor kaže: “ Ne možemo da kažemo da su izostanci sporadični, ali nisu ni na nivou epidemije, uobičajno za ovo doba godine. U tom smislu poštujemo utvrđenu proceduru da ne prihvatamo bolesnu decu ili ako dete dobije temperature za vreme boravka u obdaništu biva odvojeno od druge dece i prebačeno u prihvatno odeljenje.”

Direktora smo pitali i o tome da li se razgovaralo o preventivnim merama s obzirom na to da je slučaj virusa “Korona” zabeležen u Evropi. Rekao je da očekuju dodatne instrukcije iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.