U PRIHVATILIŠTU ZA PSE U POPUČKAMA OTROVANI PSI

Snežana Janković, osnivač Udruženja za zaštitu životinja “Srećko” iz Valjeva i vlasnica prihvatilišta za pse u nastajanju u mestu Popučke, u petak ujutru zatekla je stravičan prizor kada je u dvorištu azila ugledala deset otrovanih pasa.

Stravičan prizor u prihvatilištu za pse u Popučkama / Izvor: Facebook

Psi su otrovani žutim prahom koji je razbacan svuda po prihvatilišt, a Janković smatra da su pse najverovatnije otrovali žitelji Popučaka koji žive u neposrednoj okolini, jer su se i ranije prijavljivali i bunili što ona tu osniva azil i drži pse.

“Svi psi su bili u boksevima. To su profesionalni boksevi. Počinioci su preskočili ogradu i bacili otrov u kavez, drugačije nisu mogli da priđu životinjama. Otrov je razbacan i po celom dvorištu. Ko ubije životinju, ubiće i čoveka. Institucije moraju da rade svoj posao i pronađu odgovorne. Psi koji su ovde smešteni ne vide ni mačke ni prolaznike, pa samim tim ne laju niti prave bilo kakvu buku”, objasnila je Snežana Janković.

Snežana Janković daje izjavu povodom dešavanja u prihvatilištu / Foto: TV Marš

U prihvatilištu su uglavnom psi koji imaju neki zdravstveni problem. Vlasnica ovog azila ih prihvata i leči uz stručnu pomoć veterinara i donator.

“Meni se ljudi sami javljaju preko Fejsbuk stranice udruženja i traže pomoć. Znači ne skupljam ja pse, nego ih po pozivu vodim kod veterinara. To su sve psi koji su ili bolesni ili povređeni. Takav je bio slučaj i sa ovim psima koji su otrovani”, dodala je.

Ograda u prihvatilištu koja je po mišljenju Snežane Janković dovoljna zaštita da njeni ljubimci ne bi ugrožavali okolinu / Foto: TV Marš

Policija je obavila uviđaj, a vlasnica se nada da će počinioci biti pronađeni.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.