U subotu akcija pešačenja “Korakom kroz grad”

Nakon prošlonedeljne akcije “Biciklom kroz grad”, u subotu, 27. aprila, od 11 časova, Grad Valjevo organizuje promotivnu akciju pešačenja “Korakom kroz grad” u okviru međunarodnog projekta City Walk. Akcija se organizuje u saradnji sa planinarskim društvima “Magleš” i “Povlen”, a mogu se pridružiti svi zainteresovani građani.

Cilj akcije je promocija urbane mobilnosti, poput pešačenja, kao i promocija zdravih stilova života, smanjenja emisije izduvnih gasova i slično. Okupljanje je zakazano u 11 časova na platou Centra za kulturu, a polazak u šetnju do Parka Pećina u 11.30 časova. Učesnici će se kretati pešačkom zonom Čika LjubNa Pećini će biti organizovano osveženje, uz nagradnu igru za učesnike.

Grad Valjevo je uključen u projekat “City Walk – Gradovi za pešake”, koji se realizuje u okviru Inter-regionalnog dunavskog transnacionalnog programa, podržanog od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Projekat sprovodi konzorcijum od 17 partnera iz 9 zemalja (Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Češke Republike, Austrije i Srbije), sa namerom uspostavljanja i širenja pešačkih zona, pešačkog i biciklističkog saobraćaja u gradovima dunavskog regiona. Projekat pomaže gradovima da smanje emisiju izduvnih gasova i buku, postanu bezbednija i bolja mesta za život, da povećavaju ulogu aktivnog transporta poput hodanja i prevoza biciklom.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.