U toku manifestacija „Dani Lajkovca“

„Dani Lajkovca“ će i ove godine sadržati raznovrstan program, a finiš od 28. do 30. jula svakako će biti najzanimljiviji široj publici. Na platou ispred Gradske kuće 28. jula je rok koncert grupa „Nezvanična verzija“ i „Teška industrija“, 29. jula posetioci će moći da gledaju folklorne ansamble, dečje predstave, koncert Leontine i na kraju „Balkaniku“ Sanje Ilića, dok je 30. jula, na dan Gradske slave, koncert Saše Matića.

“Dani Lajkovca” počeli su 9. jula na Kolubari ribolovačkim takmičenjem u organizaciji Udruženja ribolovaca “Šaran”. Nastavljeni su „Danima vodenica“ i Umetničkom kolonijom „Istok-Zapad lajkovačkom prugom” od 15. do 21. jula, koji je tradicionalno pripremila Turistička organizacija, okupljajući slikare, vajare, pesnike, muzičare i druge umetnike iz naše zemlje i inostranstva. Moto klub TNT iz Lajkovca 22. jula organizuje moto skup kod Jolića vodenice na Kolubari. U subotu u 18 časova je defile ulicama Lajkovca, a uveče rok koncert na kojem će nastupiti „Lusteri“ iz Aranđelovca, „Ledene oči“ iz Zrenjanina i „Locknrock“ iz Beograda. Na istom mestu u nedelju 23. jula Turistička organizacija opštine Lajkovac poziva na tradicionalni “Kolubarski kotlić”, dok će istovremeno biti održane i “Kolubarske igre bez granica” – nadmetanje u skokovima u vodu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena i skokovima u dalj.

Gradska biblioteka Lajkovac u utorak 25. jula od 19 časova, u Gradskoj kući, organizuje promociju knjige poetske proze sugrađanke Danice Đurić „Čovek, pruga i vozovi“. Narednog dana u Gradskoj biblioteci od 18 časova predstaviće se dečji pisac Zorica Kuburović, biće dodeljene nagrade za poetski konkurs i priznanje „Najčitalac“. Finiš programa je u četvrtak od 19 časova, kada će u Gradskoj kući gostovati poznati pesnik za decu i omladinu Moša Odalović.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Lajkovac, koja je ove godine iz budžeta izdvojila 3,8 miliona dinara. Realizatori programa su Kulturni centar „Hadži Ruvim“, Gradska biblioteka, Turistička organizacija, sportska udruženja i drugi. Novina je da će od ove godine rezanje slavskog kolača biti u crkvenoj porti, dok će uručenje nagrada najboljim učenicima i studentima biti u septembru, za Dan opštine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.