U Valjevu 151 osoba pozitivna na COVID-19, na teritoriji Kolubarskog okruga 199

U odnosu na jučerašnji zvanični izveštaj Stručno-operativnog tima, koji podatke saopštava prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, još dvoje Valjevaca zaraženo je korona virusom, tako da je broj obolelih u našem gradu 151. Do sada je od posledica COVID-19 umrlo 17 naših sugrađana.

Korona virus

Na teritoriji Kolubarskog okruga broj pozitivnih slučajeva ukupno iznosi 199. Posle Valjeva, najviše zaraženih ima u Ubu – 15, zatim u Lajkovcu – 13, Mionici – 10, Osečini – 7 i Ljigu – 3.

Broj hospitalizovanih osoba u Valjevu je 18, a na teritoriji okruga 22. Zaraženih zdravstvenih radnika u Valjevu ima 40, na teritoriji Kolubarskog okruga 45. Pod nadzorom se u našem gradu nalazi 141 zdravstveni radnik, a u Kolubarskom okrugu 165. Ukupan broj testiranih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama je 392.

Služba hitne medicinske pomoći prevezla je 5 osoba u Beograd: 4 su pacijenti KBC Zemun i 1 osoba je u Banji Koviljači.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.