U Valjevu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu 9. maj, obeležen je u Valjevu polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje palim borcima u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu na Petom puku. Vence su položile delegacije Ministarstva odbrane Garnizona u Valjevu, Kolubarskog upravnog okruga i grada Valjeva.

DSC_0110

Zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić prilikom ceremonije polaganja venaca i cveća, istakao je važnost i značaj uloge nekadašnje Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata u antifašističkoj borbi. „Srbija je imala ključnu ulogu u borbi protiv fašizma tokom Drugog svetskog rata i naša zemlja će uvek biti na strani pravde i borbe protiv fašizma. Grad Valjevo će nastaviti da čuva tradiciju i neguje istorijske činjenice, kako bi naša pokolenja znala na čijoj strani je naša zemlja bila“, rekao je između ostalog Jeremić.

DSC_0146

Deveti maj se obeležava kao Dan pobede u Drugom svetskom ratu, jer je tog dana potpisana bezuslovna kapitulacija nacističke Nemačke.

DSC_0138

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.