U VALJEVU ODRŽAN FUDBALSKI SENJAK KUP 2022

Na stadionu “Senjak” je u subotu i nedelju vrilo kao u košnici. Razlog je fudbalski turnir Senjak Kup 2022 na kome je učešće uzelo 68 ekipa sastavljenih od dečaka i devojčica rođenih 2010., 2011., 2012., 2013., 2014. i 2015. godine. Turnir je obilovao uzbuđenjima, napetim završnicama, penal serijama, kvalitetnim potezima talentovanih klinaca, dečjim emocijama kao i izlivima radosti ali i besa roditelja. Senjak Kup je ponovo pokazao da ima izuzetno talentovane dece koja žive za fudbal a zašto mali broj stiže do najvećih visina, pitanje je za trenere i klubove u celoj Srbiji.

Škola fudbala Senjak se okitila sa dva trofeja i to u kategoriji desetogodišnjaka nakon pobede protiv komšijskog Radničkog od 2-1 u finalu i u kategoriji dečaka rođenih 2011. godine posle pobede nad lozničkim Respektom od 2-0 nakon izvođenja penala. Treće mesto za 2012. godište je zauzela ekipa beogradskih Lavova koja je posle izvođenja jedanaesteraca bila bolja od Reala iz Lazarevca 3-2. Dobrim potezima u ovom godištu se istakao Stefan Radovanović iz Senjaka a najbolji golman je Strahinja Dostanić iz Radničkog. Treću poziciju u kategoriji 2011. godišta osvojio je Radnički koji je savladao lazarevački Real sa 1-0. U ovom uzrastu su se istakli Lazar Ranković iz Senjaka i golman Respekta, Dimitrije Polić.

U najstarijoj kategoriji (2010) je trijumfovala Akademija Rađ iz Krupnja koja je nakon izvođenja penala bila bolja od Bačke iz Đurđeva rezultatom 3-1 dok je u duelu za treće mesto GSP Polet bio bolji od Lavova 1-0. Najbolji igrač u ovom uzrastu bio je Veljko Trivunović iz Bačke a među čuvarima mreže najbolji je bio Jovan Jovičić iz pobedničke ekipe.

U uzrastu osmogodišnjaka pobednik je zrenjaninski Proleter koji je u finalu savladao beogradsku školu Rabona 1-0 dok je Tika Taka iz Šapca bila treća posle trijumfa nad Radničkim 2-0. Golman Proletera Miljan Sudžuković je bio najzapaženiji među čuvarima mreže u u ovoj kategoriji a za najboljeg igrača je izabran Andrija Marković iz Rabone.

Puno uzbuđenja bilo je i u duelima dečaka 2013. godišta. Šabački Feniks je u finalu bio bolji od valjevskog Tešnjara posle penal serije ukupnim rezultatom 3-2 dok je u meču za treće mesto Real iz Lazarevca savladao Tika Taku sa ubedljivih 3-0. Najbolji igrač bio je Jovan Antić iz drugoplasirane ekipe a od golmana najzapaženiji bio je Nikola Totišić iz Feniksa.

Najzad, u konkurenciji najmlađih fudbalera škola fudbala Novante iz Beograda je u finalu posle preokreta pobedila Crvenu zvezdu sa 3:2, a treće mesto je nakon pobede nad Senjakom rezultatom 2:1 zauzela šabačka Tika Tika. Za najboljeg igrača u ovom godištu proglašen je Alek Marinković, iz pobedničke ekipe, dok je najbolji golman čuvar mreže Crvene zvezde Uroš Vručinić.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.