U VALJEVU ODRŽAN MEMORIJAL “SLOBODANA LAZIĆA CIMERA”

U valjevskoj Hali sportova održan je treći Memorijal “Slobodana Lazića Cimera” u organizaciji BK Metalac. To je praktično bilo novo kolo Lige Beograda. Viđene su 44 borbe u različitim kategorijama u kojima su učešće uzeli, pored boksera valjevskih klubova i borci iz Beograda, Šapca, Loznice, Kovina i Smedereva.

CIMER3

U seniorskoj konkurenciji održano je devet borbi, a žiri je kao i ranijih godina izabrao najuspešnije pojedince. Za najboljeg boksera proglašen je Nikola Vujačić iz Akademije Vitez, najbolji tehničar bio je Slavko Roguljić, adut Crvene zvezde, dok su najborbeniji par činili Marko Milinković iz Mionice i Luka Milanković, član ekipe Gvozdeni Puk iz Beograda. Pehare novim talentima srpskog boksa uručili su Slobodanov sin Vladimir Lazić, zatim poznati bokser Metalca i Crvene zvezde i osvajač bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Beogradu 1973. godine Živorad Jelesijević i član Upravnog odbora Metalca Goran Mešanović. Za valjevski klub nastupali su Miroslav Ivanović, Nazar Janin, Goran Vasić, Uroš Ranković, Lazar Krstić i Goran Mitrović.

CIMER11

Pored dobro poznatih boksera valjevskoj javnosti događaju su prisustvovali i predstavnici nacionalnog saveza, koji su pohvalivši organizaciju istakli važnost što se na ovaj način čuva sećanje na nezaboravnog “Dula Cimera”.

CIMER1

Slobodan Lazić Cimer je rođen u Valjevu 1941. godine, boksom je počeo da se bavi 1957. godine u tadašnjem Radničkom, potom u Metalcu tokom najslavnijih dana ovog kluba da bi karijeru nastavio u beogradskom Partizanu. Bio je šampion SFRJ 1967. godine, vicešampion godinu dana kasnije a za reprezentaciju Jugoslavije je nastupao 11 puta. Imao je u toku svoje karijere 297 mečeva, postigao 240 pobeda, od kojih 80 nokautom. Prve četiri godine karijere bio je neporažen. Sa 17 godina provedenih u ringu nikada nije predao meč, a samo je jednu borbu u svojoj karijeri izgubio je prekidom.

CIMER7

Sportsku karijeru je nastavio kao trener postigavši izvanredne rezultate. Kao dugogodišnji trener i predsednik BK “Metalac” izveo je mnoge generacije vrsnih boksera i doprineo razvoju i sportskom uspehu ovog valjevskog kluba. Dobitnik je Majske nagrade SOFK Jugoslavije, Zlatne plakete Valjeva, Majske nagrade Sportskog saveza Srbije i drugih priznanja.
CIMER4

Vrhunac njegovog trenerskog rada su učešća na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi gde je bio stručni posmatrač, odnosno 1984. godine u Los Anđelesu gde je bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije pored selektora Mate Parlova. Tada je Ante Josipović osvojio zlato, Redžep Redžepovski srebro a Mirko Puzović i Aziz Salihu bronzane medalje.

Slobodan Lazić se upokojio 2020. godine.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.