Ukinuta vanredna situacija u Valjevu koja je trajala skoro 11 meseci

U Valjevu je juče na 3. sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković na predlog Štaba doneo Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji našeg grada, koja je proglašena 7. jula usled posledica elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja (26. maj 2021 godine) i biće objavljena u Službenom glasniku grada Valjeva.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo i naredbe kojima se republičkim i gradskim inspekcijama nalaže da se pojača inspekcijska kontrola sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa preporukama republičkog Kriznog štaba, kao i da se javne institucije (zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, republičkim i gradskim institucijama, poslovnim subjektima i dr.) još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID-19 oboljenja.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je i Zaključak kojim se ukida isplaćivanje 60.000 dinara iz budžeta grada Valjeva za troškove sahrane lica preminulih od posledica bolesti COVID-19. Taj Zaključak stupa na snagu u četvrtak 27. maja 2021. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.