Umetnička zborka SANU u Valjevskoj gimnaziji

Valjevska gimnazija i Srpska akademija nauka i umetnosti priređuju u utorak 23. maja u 19:00 časova fantastičnu grupnu izložbu likovnih umetnika akademika pod nazivom “Umetnička zbirka SANU”.

POZIVNICA-GIMNAZIJAiSANU (5)

U gonjem holu i svečanoj sali Valjevske gimnazije biće izloženo 35 slika i 15 skulptura, među kojima će biti dela Paje Jovanovića, Uroša Predića, Milana Konjovića, Vlade Veličkovića, Miće Popovića, Ljube Popovića, Dušana Džamonje, Ivana Meštrovića, Antuna Augustinčića i ostalih naših priznatih i poznatih slikarskih i vajarskih imena.

Izložbu će otvoriti predsednik SANU – akademik prof. dr Vladimir Kosti, a o izložbi će govoriti i Nataša Krstić, profesor Valjevske gimnazije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.