Uskoro počinje rekonstrukcija valjevskog Doma zdravlja – Sve novo od poda do krova!

Javna nabavka za projekat rekonstrukcije Doma zdravlja i dela Stomatološkog odeljenja završena je prošle sedmice i u toku je žalbeni rok koji traje 15 dana. Ovaj posao rekonstrukcije, za koji je iz Kancelarije za javna ulaganja izdvojeno 273 miliona dinara dobilo je građevinsko preduzeće “Kej” d.o.o. Valjevo. Prema rečima dr Branke Antić, direktorke valjevskog Doma zdravlja, rekonstrukcija počinje početkom oktobra, pod uslovom da ne bude žalbi i da se ne obori tender. Prema konkursnoj dokumentaciji, rok za završetak radova je godinu dana, mada direktorka smatra da će projekat rekonstrukcije možda biti gotovo i ranije.

Dom zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

“Lepa pažnja za valjevski Dom zdravlja od strane Kancelarije za javna ulaganja, jer krenulo se od 100 i nešto miliona, a došlo se na kraju do cifre od 273 miliona. To ćemo maksimalno iskoristiti da sredimo sve od podruma do krova. Menjaćemo prvo krov, zatim podove, stolariju, fasadu, atrijumi se zatvaraju i kompletno preuređuju, biće urađeni potpuno novi toaleti, zatvorićemo nefunkcionalne terase i tako dobiti neke potrebnije prostorije, rekonstruisaće se i parking i biće natkriven novi vozni park Doma zdravlja, koji je najbolji među svim domovima zdravlja u Srbiji. Kancelarija je zahtevala da sve bude u skladu sa evropskim standardimo, tako da će sve novo biti urađeno. Plan nam je da za buduće generacije uradimo nešto vredno što će trajati narednih 50 godina i na šta ćemo biti ponosni”, ističe dr Branka Antić.

Dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

Prema njenim rečima, ovim projektom “profitiraće” sve službe Doma zdravlja. “Služba ginekologije je za sada naša najbolje odrađena služba, ali ćemo se potruditi da svaki deo Doma zdravlja bude maksimalno dobro odrađen. Dečja služba pogotovu. Biće to lep ambijent i za decu i za roditelje, ali i za pacijente u ostalim sektorima. Naš Dom zdravlja ni sada nije u nekom lošem stanju, uredan je, jedan je od opremljenijih u Srbiji, a posle rekonstrukcije ćemo biti i najlepši”,  kaže direktorka Antić.

Javnu nabavku za rekonstrukciju Doma zdravlja raspisala je Gradska uprava, a Dom Zdravlja je raspisao javnu nabavku za nadzor. Kako dr Branka Antić ističe, radi se o velikoj sumi novca kojom Dom Zdravlja ne bi trebalo da barata. “Mi smo raspisali javnu nabavku za nadzor koja takođe ima neke uslove koje je malo teže ispuniti. To znači da se bavimo jednim ozbiljnim poslom. Potrebano je da taj koji bude učestvovao u nadzoru ima odgovarajuće licence sa ISO standardom, što samo ozbiljne firme imaju”, precizira prva žena Doma zdravlja.

Što se tiče rekonstrukcije zgrade Službe stomatologije, Kancelarija za javna ulaganja je za taj projekat izdvojila 90 miliona dinara. Čeka se završetak projekta i usaglašavanje Kancelarije i projektanta.

“Na trećem spratu Stomatologije planiramo da pokrenemo Službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništava. Da bismo to uradili potreban nam je lift, koji je inače bio planiran izgradnjom same te zgrade. U planu je da se rekonstruiše i ostatak Stomatologije. Nameravamo da u toj zgradi napravimo vešeraj za Dom Zdravlja, jer za razliku od naše u njoj postoji adekvatnan prostor za to. Želimo i u toj oblasti da budemo autonomni i da ne zavisimo od bolnice”, naglašava dr Branka Antić.

Ona na kraju razgovora izražava veliku zahvalnost Gradu Valjevu i gradonačelniku, jer je Dom zdravlja Valjevo u protekle 3 godine od Grada dobio preko 200 miliona dinara što je, kako kaže, retkost da bilo koji Dom zdravlja u Srbiji dobije toliki novac od svoje Gradske uprave.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

One comment

  1. Kome to treba?!!! Pa doktori u domu zdravlja su samo ćate…dajte taj novac u bolnicu za duseke, jastuje i posteljinu, pacihenti nemaju na cemu da lez3!!! Sramota i bruka!!!