Uspeh učenice Valjevske gimnazije

Posle drugog kruga kvalifikacionog takmičenja, učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije, Nina Matić, ostvarila je veliki uspeh plasirajući se na 7. Evropsku matematičku olimpijadu za devojke, koja će se od 09. do 15. aprila naredne godine održati u Firenci. Mlada Valjevka Nina Matić biće član četvoročlane ekipe, sa još tri učenice Matematičke gimnazije u Beogradu, koje će predstavljati tim Srbije na Evropskoj olimpijadi u Italiji.

Nina Matić (foto: arhiva Valjevske gimnazije)

Nina Matić je učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije – Odeljenja za obdarene u matematičkoj gimnaziji i pripada prvoj generaciji osnovaca koji su 7. i 8. razred učili u specijalizovanom matematičkom odeljenju Valjevske gimnazije. U toku svog obrazovanja osvojila je više pohvala i prestižnih nagrada. Pored toga što je proglašena najboljim učenikom svog odeljenja i najbolji učenikom drugog razreda Valjevske gimnazije za 2016/2017, Nina Matić ostvarila je u 2017. godini sledeće rezultate: Državno takmičenje iz fizike – druga nagrada), „Arhimedes“ – treća nagrada, Državno takmičenje iz matematike – pohvala, pobednik Mmatematičkog turnira Šabačke gimnazije za 3. razred, kvalifikacioni turnir za Evropsku matematičku olimpijadu za devojke – mesto i plasman na 7. Evropsku matematičku olimpijadu za devojke (EGMO)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.