Uspesi učenika iz Osečenice

Učenici 1. i 3. razreda OŠ “Vojvoda Živojin Mišić” Rajković, IO Osečenica, postigli su izuzetno zapažene rezultate na takmičenjima u oblasti haiku poezije, stripa i likovnih radova. Na 24. Balkanskoj smorti mladih strip autora u Leskovcu, diplome su dobili Nina Živanović, Nikola Petrović i Marko Vujić. Na Likovnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo, treće nagrade su osvojili Nina Živanović i Nikola Petrović. Njima su diplome i knjige uručene na Svetosavskoj proslavi, 27. januara 2022. godine, u školi u Osečenici.

-из-Осеченице

Nagrađeni učenici iz Osečenice sa svojim učiteljem i mentorom Dejanom Bogojevićem

Na haiku konkursu koga raspisuje Haiku društvo Srbije i Crne Gore sa sedištem u Beogradu, diplomu za osvojeno 3. mesto je dobio Nikola Petrović. Za pohvaljenu pesmu diplome su dobile Jelena Janković, Tamara Živanović i Nina Živanović, a za učešće na konkursu diploma je dodeljene Marku Vujiću. Svi učenici dobili su knjigu, međunarodni zbornik radova, u kojem su objavljene njihove haiku pesme. Učenici su učestvovali i na Likovnom konkursu “Flora i fauna – izvor života” u Skoplju. Prvu nagradu dobila je učenica 1. razreda Ivona Nedeljković.

Treba napomenuti da u kombinovanom odeljenju 1. i 3. razreda ima svega 8 učenika.

Mentor nagrađenim učenicima u ovim oblastima je njihov učitelj Dejan Bogojević, multimedijalni umetnik iz Valjeva. Dejan Bogojević je od Haiku udruženja Srbije i Crne gore dobio priznanje za višegodišnji pedagoški rad sa mladim pesnicima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.