Uz knjige se najlepše raste – predškolci u biblioteci

Danas su predškolci Kreativne radionice Pinokio Valjevo, IJ PU „Milica Nozica“, sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević posetili carstvo knjiga! U matičnoj biblioteci Ljubomir Nenadović bili su pravi domaćini koji su decu sproveli u svet najlepših priča, bajki, pesama, svet mašte i božanstvenih reči i izraza, fraza, stihova… Decu je kroz kreativnu radionicu vodila Marijana, naša prijateljica Maja koja im je na specifičan način interpretirala jednu od dečjih najdražih bajki „Pepeljuga“. Nakon priče deca su dobila zadatak da slikovito, prestave momenat iz knjige koju su im čitali vaspitači ili roditelji, bajkovit momenat koji im je bio najizrazaniji i koji je na njih ostavio najjači utisak. Radove su poklonili biblioteci za uspomenu na divno druženje. Za uzvrat, svi predškolci dobili su personalizovane članske karte. Ali to nije sve, raspolaženje je bilo fantastično i deca su spontano izvela komad iz predstave „Zlatokosa“ i time odusevili prisutne. Niz fotografija svedoči o ovom zajedničkom kulturnom poduhvatu, oplemenjivanja dečjeg uma i razvoj predvestina za čitanje i pisanje kroz kreativni rad i razvijanje lepih osećanja i stavova prema knjizi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Poštovani,

    Gest je lep, obrazovnog karaktera, sve čestitke. Ipak, ne bi bilo loše da se svakodnevni napori vaspitača iz PU “Milica Nožica” na isti način medijski proprate i tako bar delimično pokaže zahvalnost ljudima koji bezrezervno rade za dobrobit sve naše dece! Hvala!