Užasan smrad se širi okolinom Valjeva: Mrtva junica i prasići bačeni u potok, psi lutalice raznose trulo meso

Samo nekoliko kilometara od centra Valjeva, neko je u potok pored nasipa na putu od Sedlara ka manastiru Ćelije, bacio uginulu junicu i nekoliko mrtvih prasića u raspadanju! To se najverovatnije dogodilo u noći između subote i nedelje, samo nekoliko dana pošto je u potoku Đenovac, na periferiji Valjeva, pronađeno oko tonu pokvarenog pilećeg mesa.

Foto: Komunalna milicija Valjevo

Odeljenje Komunalne milicije grada Valjeva izdalo je nalog radnicima Zoohigijene ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća “Vidrak” da hitno uklone ostatke uginulih životinja iz potoka u Sedlarima. Nadležni, saznajemo, istražuju ko je počinio novi ekološki incident u gradu na Kolubari.

– Psi lutalice već su počeli da raznose ostatke uginulih životinja, a čitavim krajem širi se nesnosan miris truleži”, kaže Željko Ilić iz Sedlara. – Čim sam u potoku, pored koga stalno prolazim kad idem na plac, uočio bačene ostatke uginulih životinja, odmah sam obavestio nadležne. Nadamo se da će krivci što pre biti pronađeni i po zakonu kažnjeni, za primer drugima nesavesnima da ovako nešto nikad ne učine.

OTPREMNICA

Nadležnima u istrazi nedavnog incidenta, kada je u potok Đenovac na drugom kraju Valjeva, bačeno oko tonu ostataka pokvarenog pilećeg mesa, na ruku ide to što je na licu mesta pronađena i otpremnica, u kojoj su navedeni proizvođač i kupac mesa. Ostaje, saznajemo, da se utvrdi da li je piletina u međuvremenu bila preprodata.

Branko Puzović (www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.