VALIS BEZ REŠENJA ZA ŠABAČKI PRESING

Ovog vikenda je nastavljeno prvenstvo u Super ligi Srbije za plasman od 1. do 6. mesta a ekipa Valisa je u 4. kolu kao domaćin izgubila od Šapca u Valjevu rezultatom 12-19 (2-4, 7-5, 1-5, 2-5). Gosti su sjajnom odbranom i snažnim presingom potpuno onemogućili napad Valisa u drugom poluvremenu i na kraju su zasluženo odneli bodove iz “Petnice”.

VAL-SA1

Predvođeni odličnim Stojanovićem, gosti iz Šapca su bolje otvorili utakmicu i odličnom igrom u napadu su već na polovini prve četvrtine poveli 0-3. Valjevci su u završnici ovog dela igre odgovorili i golovima Bursaća i Šofranca smanjili na 2-3 ali nisu uspeli da se odbrane sa igračem manje u poslednjem napadu prvog kvartala i Krug je na 17 sekundi pre kraja ponovo doneo dva gola prednosti Šapcu.

VAL-SA2

Ekipa Miloša Sakovića se probudila u drugom kvartalu posebno boljom realizacijom tako da je kapiten Kovačević odmah na startu preciznim udarcem kroz šumu ruku savladao Živojinovića nakon situacije sa igračem više u bazenu. Odbrana Valisa je imala pune ruke posla jer je Šabac pogocima Markovića i Šulca ponovo imao prednost od tri gola (3-6). Domaćin je stalno jurio prednost komšija, Nikolov je posle velike borbe pred golom gostiju pogodio za 4-6 ali, sa druge strane, odlični Stojanović ne greši za 4-7. Efektnim golom iskosa sa leve stane Šofranac opet smanjuje ali ni Tubić ne propušta svoju šansu. Zatim, Valjevci golovima B.Gavrilovića i Arsenovića prilaze na 7-8, Šulc sa peterca vara Popadića za 7-9 da bi u poslednja dva minuta Radanović i Arsenović pogodili za prvo izjednačenje na utakmici i veliku radost Valisovih navijača.

VAL-SA3

Nada u eventualno neizvesniji nastavak, što se tiče domaćina, brzo je nestala na početku treće četvrtine. Šabac je zaigrao izuzetno jak presing visoko na polovini domaćeg tima, “vidre” su imale velikih problema da organizuju napad. Usledile su brojne greške tako da je na semaforu posle šest minuta igre u ovom kvartalu stajalo 9-13 jer je Valis preko Šofranca svoj prvi pogodak u ovom delu igre postigao tek minut pre kraja.

VAL-SA4

Čelična odbrana gostiju nije popuštala ni u poslednjih osam minuta. Iako je Kovačević zatresao mrežu Gavrilovića za 11-14, bilo je jasno da Valis nema pravog rešenja za presing Šapčana koji su nakon toga preko Markovića i Koraća poveli 11-16 udarivši temelj zasluženoj pobedi u “Petnici”. Na kraju, bodovi odlaze komšijama koji imaju daleko kvalitetniji sastav i dužu klupu.

U sledećem kolu gost u SRC “Petnica” biće Partizan.

Bazen SRC “Petnica”. Gledalaca 150. Sudije Stanojević i Kiš. Isključenja Valis 6, Šabac 8. Peterci: Valis 1, Šabac 3.

VALIS: Popadić, Šofranac 3, Pošmuga, Bursać 1, Arsenović 2, Obradović, Radanović 1, Baucalo 1, B.Gavrilović 1, Kovačević 1, Nikolov 2, M. Gavrilović, Virijević, Milinković. Trener Saković.

ŠABAC: Živojinović, Korać 1, Marković 2, Repanović 1, Kopcev, Krug 2, Barać 2, Stanić 1, Tubić 1, Šulc 3, Stojanović 5, Šakudinov, Gavrilović, Toholj. Trener Ličanin

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.