VALIS VEGA BOLJI OD KORČULANA, OBEZBEĐEN BARAŽ ZA PREMIJER LIGU

Turnir Regionalne A1 lige za plasman od 1. do 4. mesta je danas završen sigurnom pobedom Valis Vege protiv KPK iz Korčule rezultatom 21-15 (4-4, 4-1, 7-5, 6-5) Pošto je u drugoj utakmici Primorac bio bolji od NBG Vukova (17-11), Valjevci su zauzeli drugo mesto i obezbedili baraž za Premijer ligu. Ko će biti protivnik ekipi Miloša Sakovića znaće se kad se završi Premijer liga, a najveći kandidati su Mladost iz Zagreba i beogradski Partizan.
ВАЛ-КПК4
KPK je krenuo bez respekta prema domaćinu i već posle 1.5 minuta na semaforu je stajalo 0-2 posle preciznih šuteva Pavlića i Bege. Odbrana Valisa nije baš funkcionisala kako treba ali ni napad nije bio dobar u prvoj deonici tako da je gost imao inicijativu. Doduše, Valjevci su izjednačili preko Kovačevića i Krstića iz peteraca ali je KPK ponovo poveo pogotkom Borovčić-Kurira. Valis je uprkos svemu uspeo da ovaj period igre završi nerešenim rezultatom a trener Saković je sigurno bio nezadovoljan igrom svojih izabranika.
ВАЛ-КПК1
Da je kritika trenera Valisa dala rezultat, videlo se odmah na startu druge četvrtine. Egzekutor efikasnije igre u napadu bio je kapiten Kovačević koji je sa dva gola otvorio odbranu Korčulana. Seriju su nastavili Rogač sa igračem više u bazenu kao i Baucalo koji je iz kontre savladao golmana gostiju, Brodija Meknajta za 8-4. KPK smanjuje pet sekundi pre kraja ovog dela igre pogotkom Pavlića.
ВАЛ-КПК2
Valjevci više nisu ispuštali vođstvo iz svojih ruku, boljim plivanjem i korišćenjem kontranapada su dizali svoju prednost koja je na kraju treće deonice iznosila 15-10 zahvaljujući Radanoviću i Baucalu koji su postigli po dva gola.
ВАЛ-КПК14
Ništa se nije promenilo ni u završnici jer je domaćin nastavio sa efikasnom igrom u napadu ostvarivši u tri navrata +6 (16-10, 17-11, 19-13). Na kraju, Valjevci su svoju dobru igru krunisali novom pobedom sa kojom su sakupili 12 bodova i završavaju kao drugi iza Primorca koji je prvi sa 15 bodova. Kotorani su obezbedili direktan plasman u Premijer ligu a Valisa, kako je rečeno, očekuju dva teška meča protiv Mladosti ili Partizana. U pitanju su nekadašnja velikani jugoslovenskog i kontinentalnog vaterpola koji su svaki osvojili čak po po sedam trofeja Lige šampiona Evrope. Valjevcima neće biti lako ali su “vidre” nekoliko puta pokazale da za njih nije ništa nemoguće.
ВАЛ-КПК10
SRC “Petnica”. Gledalaca 200. Sudije Andrija Đurašković i Siniša Matijašević. Prekršaji Valis Vega 17, KPK 16. Peterci Valis Vega 6(6), KPK 0(0).
ВАЛ-КПК18
VALIS VEGA: Vlahović, Čabrilo 3, Dončić, Obradović 1, Rogač 2, Arsović 1, Radanović 4, Kasum, Krstić 4, Kovačević 4, Baucalo 2, Jun Čou, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.
KPK: Skokandić, Radovanović, Jerković 3, Pavlić 6, Borovina 2, Filipi, Nazifovski, Bisako 1, Antunović, Duhović 1, Borovčić-Kurir 1, Meknajt, Bego 1. Trener Marjan Kosović.
Sreten Pantelić
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply