VALIS VEGA SLAVIO U KORČULI, IDUĆEG VIKENDA REVANŠI U PETNICI

U utakmicama Regionalne A1 lige za plasman od 1. do 4. mesta, vaterpolisti Valis Vege su nakon poraza u Kotoru uspeli da pobede KPK na Korčuli 15-13 (6-2, 3-5, 4-3, 2-3) i posle dva kola dele drugo mesto na tabeli sa NBG Vukovima sa 6 osvojenih bodova. Idućeg petka i nedelje u SRC “Petnica” gostuju Primorac i KPK u okviru revanš mečeva posle kojih će se znati koja ekipa ide direktno u Premijer ligu a koja u baraž.

ВАЛ-ВОЈ13

Ekipa Valis Vege sa trenerom Milošem Sakovićem na jednom minutu odmora

Valjevci su sjajno otvorili utakmicu u bazenu “Gojko Arneri” na Korčuli i već na polovini prve deonice su imali prednost 4-1 posle pogodaka Kasuma (sa peterca), Baucala, Radanovića i kapitena Kovačevića. Vlaho Pavlić je smanjio na 4-2 ali je u završnici Rogač dva puta zatresao mrežu Davora Skokandića za +4 nakon prvih osam minuta.

Na startu druge deonice Radanović uspešno završava kontru za 7-2 pa je posle Obradovićevog preciznog udarca za 8-3 sa igračem više, sve mirisalo na ubedljiv trijumf Sakovićevih momaka na ostrvu Marka Pola. Ali, došlo je do opuštanja, gosti su tri puta izgubili loptu što Bego i Jerković koriste i smanjuju na 8-5. Nakon tajmauta Valisa, Aleksandar Radanović ne maši iz jedne izgledne situacije tako da je na semaforu stajalo 9-5 za gostujući tim. Usledile su nove greške Valjevaca, KPK se vraća u igru za 9-7 nakon novih golova Ante Jerkovića i Iva Bege.

Valis je u nastavku krenuo angažovano i pogocima Poznanovića i Kovačevića opet stigao na kotu +4. Valjevci igraju opreznije i uspevaju da tokom treće deonice drže ovu prednost koju Korčulani skidaju na 13-10 posle gola Borovčić-Kurira.

Uprkos velikom pritisku domaćeg sastava u završnoj četvrtini i činjenici da je KPK uspeo da priđe na jedan gol zaostatka (14-13) na 37 sekundi pre kraja, Valis Vega je odoleo i golom Baucala na 9 sekundi overio važnu pobedu koja ga drži u trci za drugo mesto, koje vodi u baraž i eventualna dva duela protiv zagrebačke Mladosti.

U drugoj utakmici je Primorac nakon velike borbe u Kotoru savladao NBG Vukove 11-10 (1-2, 4-3, 2-3, 4-2).

Ipak, sve će biti poznato posle utakmica u “Petnici” sa Primorcem u petak 15. marta, odnosno protiv KPK u nedelju 17. marta.

Bazen “Gojko Arneri” u Korčuli. Sudije Veselin Mišković i Božo Đurašković (Crna Gora). Prekršaji KPK 10, Valis Vega 8. Peterci KPK 0(0), Valis Vega 1(1).

KPK: Skokandić, Radovanović, Bisako, Jerković 2, Pavlić 2, Borovina, Vukić 2, Filipi, Tedeski 1, Antunović, Duhović, Borovčić-Kurir 2, Meknajt, Bego 4. Trener Marjan Kosović.

VALIS VEGA: Vlahović, Čabrilo 1, Dončić, Obradović 2, Rogač 2, Arsović, Radanović 3, Kasum 1, Krstić, Kovačević 2, Baucalo 2, Jun Čou, Tomić, Poznanović 2. Trener Miloš Saković.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.