Valis Vega ubedljiv protiv Taša, nastavak Super lige u februaru 2024

Utakmicama trećeg kola u podgrupama za razigravanje od 1. do 3. i od 4. do 6. mesta u grupama A i B, završen je prvi deo sezone u Super ligi Srbije, a nastavak je zakazan za sredinu februara naredne godine. Valis Vega je ubedljivo savladao beogradski Taš rezultatom 22-10 (7-2, 6-3, 5-2, 4-3). Već u prvoj deonici se videla da je očigledna razlika u kvalitetu u korist vaterpolista Miloša Sakovića pa se najveća nepoznanica za sve koji su došli u SRC”Petnica” odnosila na pitanje gol razlike kojom će ovaj duel biti završen.

BUCALO

Srđan Baucalo u akciji na utakmici između Valisa i Crvene zvezde u SRC Petnica

Valis Vega je ovaj deo prvenstva završio na prvom mestu u podgrupi B za razigravnje od 4. do 6. mesta i u nastavku prvenstva Super lige, predviđenom za sredinu februara naredne godine, takmičiće se za plasman od 7. do 12. mesta zajedno sa Proleterom, Starim Gradom, Vojvodinom, Naisom i Tašom.

Međutim, već u decembru Valjevce očekuje takmičenje u Regionalnoj A1 vaterpolo ligi u Grupi B gde će Valis igrati protiv Vukova, Proletera, Vojvodine i Taša. U prvom delu takmičenja igraće svako sa svakim dva puta kroz 2 turnira tako da bi svaki klub odigrao po 2 utakmice sa svakim suparnikom, na osnovu čega će se formirati tabela. Ovim bi bio završen prvi deo takmičenja u Regionalnoj A1 ligi, nakon čega sledi drugi i zaključni deo (početak u martu 2024.).

Bazen SRC “Petnica”. Sudije: Kiš – Raković Krstonošić. Delegat Stefanović. Isključenja: Valis Vega 8, Taš 10. Peterci Valis Vega 3.

VALIS VEGA: Vlahović 1, Stepanović 2, Petrovski, Obradović 1, Rogač 1, Baucalo 1,Radanović 3, Kasum 3, Krstić 2, Kovačević 3, Nikolov 3, Brkić 2, Tomić, Poznanović. Trener Saković.

TAŠ: Popadić, M.Aleksandrov, Milićević 1, D. Aleksandrov, Janjić 3, Ilić 2, Kesić, Baščarević, Kujović 2, Aleksić, Guld 2, Ivanović, Cerović, Stanivuk. Trener Rađen

Sreten Panteli

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.