Valjevci sa terasa aplauzom u 20h podržali medicinare

Valjevci su se večeras odazvali inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i u 20 časova na svojim terasama, balkonima i prozorima aplauzom podržali naše lekare, medicinske sestre, tehničare i ostalo medicinsko soblje, koji se nalaze u prvim redovima u borbi protiv korone.

Višeminutni aplauzi podrške svim zdravsvenim radnicima čuli su se širom našeg grada. Valjevskaposla zabeležili su večerašnju podršku koja je data u naselju Kolubara 2, a prema našim saznanjima aplauzi su se čuli i u naselju Milivoja Bjelice, Milorada Pavlovića, u centru grada, na Petom puku…

Pozivamo sve naše građane da u što većem broju, svako veče u 20 časova podržimo ovu akciju i pokažemo našim medicinarima koliko smo im zahvalni na njihovoj hrabrosti. Imajmo u vidu da malo solidarnosti i podrške u ovim trenucima može puno da im znači.

Korona virus

Članovi jedne od dežurnih ekipa u Valjevskoj bolnici rekli su nam da im podrška sugrađana mnogo znači, da su se naježili kada su čuli alauze i da im je drago što ljudi u ovim teškim vremenima misle na njih.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.