MARATONAC ZA GINISA DOČEKAN U VALJEVU

Praćen mladim valjevskim atletičarima, rekreativcima i učenicima ovdašnjih osnovnih i srednjih škola, sjajni maratonac sa invaliditetom Goran Nikolić završio je u našem gradu svoju 43. etapu u ekstremnom sportskom poduhvatu za Ginisa – 55 uzastopnih maratona za 55 dana.

Uprkos neizlečivoj urođenoj očnoj mani, usled koje vidi samo 5% na jedno oko, ovaj hrabri sportista zacrtao je da obori dosadašnji Ginisov rekord od 53 uzastopno istrčana maratona za 53 dana, koji je u vlasništvu jednog potpuno zdravog sportiste iz Japana. Sve to radi kako bi uspeo da animira javnost, institucije, privredne subjekte i pojedince da pomognu u nabavci sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom.

Valjevo

(Prolazak kroz cilj 43. etape na Gradskom trgu u Valjevu, foto: S. Ćirić)

Na Gradskom trgu napravljen doček za slabovidog Gorana Nikolića, koji je kroz specijalne „kapije“ prošao kroz cilj 43. uspešno savladane etape od Užica do Valjeva, i to baš na Međunarodni dan „belog štapa“. Gorana su pozdravili brojni Valjevci, mališani, osobe sa invaliditetom, novinari, kao i članovi Rotari kluba Valjeva, imajući u vidu da je pokrovitelj celokpune akcije Rotari distrikt 2483.

Valjevo

Prema rečima Gorana Nikolića položaj osoba sa invaliditetom nedeljiv je od situacije u kojoj je cela društvena zajednica. „Pozivam ljude u svim nadležnim institucijama da odgovornije pristupe ovom pitanju i podrže, bar u ovom segmentu koji ja promovišem, razvoj kolektivnih paraolimpijskih spotrista“, naglasio je Nikolić. Goran je ovom prilikom istakao da je povratna reakcija njegovih prijatelja sa invaliditetom pozitivna i da svi dele isto mišljnje, a to je da on dobro promoviše njihove potencijale, ali i da im je u isto vreme daje odličnu motivaciju da istraju.

Valjevo

U svojoj nameri da obori dosadašnji Ginisov rekord, Goran Nikolić je početkom septembra meseca započeo ovaj sportski izazov. Od 3. septembra on svakog dana trči po jednu maratonsku trku od grada do grada. Do sada je prošao kroz Topolu, Mladenovac, Obrenovac, Sremsku Mitrovicu, Rumu, Novi Sad, Bačku Palanku, Kulu, Sombor, Bačku Topolu, Suboticu, Sentu, Kikindu, Zrenjanin, Pančevo, Staru Pazovu, Zemun, Beograd, Veliko Gradište, Požarevac, Smederevo, Kragujevac, Jagodinu, Ćupriju, Zaječar, Bor, Niš, Pirot, Vranje, Leskovac, Aleksinac, Prokuplje, Kruševac, Kraljevo, Čačak, a u Valjevo je stigao posle Užica.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.