Kruna za punoletstvo “Anđela čuvara”

Kao kruna za 18 godina uspešnog obavljanja humanitarne misije i kontinuirane posvećenosti najmlađima, za našu sugrađanku Vesnu Lazić stigla je Nagrada Grada Valjeva, priznanje da su njeni Valjevci prepoznali Vesnin dugogodišnji trud, zalaganja, ali i rezultate u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada.

Vesna Lazić, Udruženje “Anđeli čuvari”

Predsednica Udruženja “Anđeli čuvari” i osnivač i rukovodilac Kreativne radionice “Pinokio”, Vesna Lazić kaže da je ponosna što je posle 18 godina prepoznata kao neko ko se bavi humanitarnim radom.

“Za prethodnih 18 godina, koliko se bavim ovim poslom, dobila sam na desetine zahvalnica brojnih institucija, kao i priznanja u vidu plaketa i znački počasnog člana svih stranih organizacija sa kojima sarađujemo. U mojoj bogatoj kolekciji priznanja falilo je priznanje od Grada. To najveće priznaje i nagrada mi puno znače, jer Valjevo je moj grad u kome sam se rodila, živim, radim i stvaram”, kaže Vesna i dodaje da Nagradu Grada Valjeva doživljava kao priznanje svih onih koji prate i podržavaju humanitarni i socijalni rad njenog Udruženja.

Vesna Lazić sa učesnicama i organizatorkama “Festivala ženskih tajni”

Udruženje “Anđeli čuvari”, koje je zajedno sa svojom sestrom osnovala 2000. godine, pomoglo je do sada blizu 8.000 porodica, ne samo u Valjevu, već širom Srbije. Pomoglo je značajno u opremanju bolnica, domova za decu i za stare. Podeljeno je na stotine invalidskih kolica, specijalizovanih kreveta za bolesne, dizalica za invalidska kolica, proteza za ljude koji su, nesrećom, ostali bez noge ili ruke. Pristizali su kontinuirano šleperi sa obućom, odećom, nameštajem za građanstvo, opremom za zdravstvene i socijalne ustanove. U svojoj humanitarnoj misiji Vesna Lazić i njeni “Anđeli čuvari” najviše oslonili na švedsku humanitarnu organizaciju “Sveden Humanitet internationel”, koja je po razmerama humanitarnog rada prva u Švedskoj, a treća u svetu. Pored Švedske, Vesna u humanitarnom poslu sarađuje i sa organizacijama iz Nemačke, Francuske i Norveške.

Vesna Lazić, Udruženje “Anđeli čuvari”

U okviru Udruženja “Anđeli čuvari” osnovani su vrtić i kreativna radionica za decu “Pinokio” u kojoj se radi sa 140 valjevskih mališana. Kaže da su to sve “njena deca”. Deca koja potiču iz siromašnijih ili nekompletnih porodica borave u vrtiću besplatno ili sa značajnim popustom. Njihove troškove snose Vesna i udruženje.

“Zaista se trudimo da pomognem i činimo to kao udruženje u okviru naših maksimalnih mogućnosti. Sigurna sam da zajednički možemo i mnogo više toga da uradimo. Kao socio-humanitarna organizacija, mi ćemo nastaviti sa našim aktivnostima i humanitarni rad držati vrlo visoko među našim strateškim ciljevima i zaista se nadam da ćemo svi zajedno pomoći onima, kojima je pomoć najpotrebnija”, kaže Vesna Lazić, koja je pokazala da se znanjem, usavršavanjem, upornošću i dobrotom na najbolji način promoviše humanost na delu. Kako kaže sve radi zbog dece i za decu.

Vesna Lazić, Udruženje “Anđeli čuvari”

Udruženje “Anđeli čuvari” ne posustaje u tempu za dečje bolje sutra. Pored nastavka započetih aktivnosti Vesna Lazić najavljuje i nove projekte u radu sa decom i ostalim korisnicima udruženja.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.