AGROPRESS U VALJEVU DODELIO NAGRADE NAJBOLJIM NOVINARIMA I RATARIMA REKORDERIMA!

Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, organizovalo je svečanost u Centru za kulturu povodom 12 godina postojanja i tom prilikom dodelilo je nagrade za novinare i ratare rekordere u 2016. godini.

Za doprinos u razvoju agrarnog novinarastva među dvoje nagrađenih novinara su naš sugrađanim Dejan Davidović, autor emisije o poljoprivredi Vujić televizije Valjevo i Danica Milutinović, urednica emisije Lenija sa novosadske televizije.

Apsolutni ratar rekorder u proizvodnji kukuruza i suncokreta je Radiša Radisavljević iz sela Medveđa kod Despotovca. On je ove godine proizveo je 5.425 tona suncokreta i 15.678 tona kukuruza. Rekorder u proizvodnji soje je Sava Kompalić iz Deronja, koji obrađuje 70 hektara zemlje, a prosečan prinos je 4.300 tona.

Gazdinstvo Margan iz Crepaje kod Pančeve pobednik je u proizvodnji šećerne repe. Ova porodica bavi se ratarstvom, a prinos je 85.000 kg šećerne repe.

Najbolji proizvođač u kolubarskom okrugu je Milovan Gajić. On obrađuje 30 hektara zemlje, ima mini farmu krava, i na njegova ratarska proizvodnja je u službi stočarske proizvodnje.

Kompanija Dunav osiguranje, u kojoj je i osiguran najveći broj poljoprivrednih rekordera, dobila je priznanje za zajednički rad na projektu ,,Žene u okviru agrobiznisa” koji je, kako je rečeno na dodeli priznanja, ostvario veliki uspeh širom Srbije. Ta kompanija će, najavila je predstavnica Dunav osiguranja Jugoslava Smiljković Stojanović, nastaviti da obilazi sve krajeve širom Srbije i afirmiše preduzetništvo i sigurnu proizvodnju u poljoprivredi.

Za regionalnog menadžera u agrobiznisu proglašen je Saša Urošević, generalni direktor Žitoprodukta iz Banjaluke. Žitoprodukt je stara firma osnovana 1946. godine, čiji ovogodišnji . izvoz u Tursku iznosi 3 miliona evra.

Dobitnik nagrade za dobrinos razvoju obrazovanja u poljoprivredi je Poljoprivredna škola u Valjevu. Ova srednje škole osnovana je 1898. godinee sa ciljem da unapredi poljoprivredu valjevskog kraja i svojom organizacijom i potencijalom daje adekvatan doprinos valjevskom kraju.

Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS je nevladina organizacija čiji je osnovni cilj oživljavanje i unapređenje života na selu u Srbiji. Od 2006. godine AGROPRESS je članica Međunarodne federacije novinara IFAJ. Sajt ove organizacije jedan je od najposećenijih kada je u pitanju poljoprivreda i mesečno ima više od 300.000 posetilaca. Ovaj skup podržali su JTI, Superior, PKB Agroekonomik, Europrom, KWS, i restoran ,,Kuća” iz Valjeva.

M.P.M

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.