“Anđeli čuvari” i “Pinokio” nastavljaju sa uspešnom misijom

Već šesnaesti put za redom Udruženje “Anđeli čuvari” i Kreativna radionica “Pinokio” na kraju svake godine organizuju susret sa predstavnicima medija, kako bi se prisetili svega onoga što je, kada su naše aktivnosti u pitanju, obeležilo godinu na izmaku. Na konferenciji za novinare upriličenoj u prostorijama Udruženja “Anđeli čuvari” i Kreativne radionice “Pinokio”, govorila je predsednica Udruženja Vesna Lazić koja je sumirala rezultate rada u 2106. godinu i izrazila zahvlanost brojnim saradnicima.

“Moram priznati da turbulentna vremena u kojima živimo jesu bila velika prepreka za realizaciju naših aktivnosti, ali uz veliko zalaganje, a na prvom mestu ljubav i posvećenost poslu, našli smo puteve da dođemo do cilja i budemo zadovoljni postignutim. I pored velike krize koja prožima celo društvo, zadovoljni smo što je naše udruženje uspelo da ispuni svoju humanu misiju. Mnogi dobri ljudi su nam pomogli u tome”, rekla je na predsednica Udruženja Vesna Lazić. U dugom spisku aktivnosti koje su činile okosnicu rada “Anđela čuvara” u godini koja je na izmaku izdvojene su posete i donacije dve humanitarne organizacije, “Internationel Humanitet” iz Švedske i “Vouagers du Coeur” iz Francuske, koji ovo udruženje pomažu već dugi niz godina.

Valjevo

(Vesna Lazić, predsednica Udruženja “Anđeli Čuvari”)

Tokom ove godine godine Udruženje “Anđeli čuvari” realizovalo je projekat koji Grada Valjevo finansirao, a to je program od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom u 2016. godini. Taj projekat doprinosi realizaciji strateških ciljeva Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva, kao i strategije socijalne zaštite za više ciljnih grupa, među kojima su deca, mladi, deca sa teškoćama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Vesna Lazić je napomenula da je Udruženje takođe u ovoj godini vršilo usluge ekstremnog monitoringa na projektu pod nazivom “Razvoj održivih usluga u zajednici na području zapadne Srbije”, koji finansira Evropska Unija.

Valjevo

Zvaničan rad izdvojene jedinice Predškolske grupe “Milica Nožica” u Pinokiju je novina u radu. Program je odobren od strane ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Predškolska grupa “Pinokijevaca” broji 24 polaznika u celodnevnom boravku. Da maksimalna posvećenost ovog Udruženja i tima “Pinokija” edukativnim aktivnostima, vezanim za najmlađe nije bez odjeka, dokaz su i brojne nagrade na raznim likovnim konkursima i učešća na raznim manifestacijama. Ono što je kuriozitet ove godine da je i mlađa grupa uzela učešće na regionalnim i republičkim takmičenjima, što do sad nije bila praksa.

Valjevo

(Starija grupa)

“Koliko smo inovativni i spremni na promene, govori i podatak da smo novu školsku godinu počeli u rekonstruisanom prostoru zgrade u Karađorđevoj 35. U prizemlju smo adaptirali učionicu za predškolsku grupu, a u potkrovlju smo osmislili i rekonstruisali prostor za mlađe grupe. Mi smo ovu prethodnu godinu zaist proveli i više nego radno, a sve u cilju našeg progresa, unapređujući edukativni i zabavni program, trudeći se da naša deca zaista uživaju u srećnoj i zdravoj sredini. Zajedničkim zalaganjem uspeli smo kao tim da ostvarimo mnogo. O tome svedoče naše nove-stare aktivnosti kao što su radionica za engleski jezik, Čajanka za decu, likovna radionica. Naravno, uneli smo novitete sa ciljem da obogatimo kreativno i edukativno naš postojeći rad, a sve sa ciljem da našoj deci pospešimo uslove za bolje učenje i odrastanje”, rekla je predsednica Udruženja “Anđeli čuvari”. Naravno treba istaći i brojna učešća Kreativne radionice na raznim manifestacijama, ako što su Zmajeve dečje igre u Novom Sadu, Dan planete Zemlje u Beogradu, učešće na Dečjem beogradskom sajmu, Tešnjarske večeri, Dečja nedelja, i dr.

Vesna Lazić je posebno istakla da  Kreativna radionica “Pinokio” i ove godine za vreme Tenjarskih večeri organizovala program svih sedam dana na svojoj letnjoj pozornici i za naše najmlađe sugrađane mali “Pinokijevci” izveli su dve predstave: “Princeza na zrnu graška” i “Vašar u Topoli”, potom i tri lutkarske predstave u izvođenju vaspitača: “Ivica i Marica”, “Zvezdana i Uobraženko” i “Čudne zveri na proveri”. Prema njenim rečima svaki put predstave obiluju bogatom scenografijom i kostimografijom, kao i zanimljivim tekstovima posebno adaptiranim za naše najmlađe, a tim “Pinokija” se trudi da svaki trenutak sa decom provede u prirodi, pa su u okviru toga upriličeni boravci dece na moru i  planini, a organizovani su i razni izleti.

Kao kruna napora Kreativne radionice da najmlađima učini život lepšim, sedamnaesti put po redu, u utorak  27.12.2016. godine u 18 časova u Centru za kulturu biće organizovana Novogodišnja bajka. Reč je o velikoj dečjoj manifestaciji sa zanimljivim programom, koja je postala prepoznatljiva u gradu. Mali glumci Kreativne radionice “Pinokio” i predškolci izdvojene jedinice PU “Milica Nožica” u “Anđelima čuvarima” sa svojim vaspitačima pripremili su pozorišnu predstavu “Mala Sirena”. Kako je Vesna Lazić najavila, biće pesme i igre sa njihovim vernim prijateljima iz KUD “Đerdan”, a ova manifestacija ne bi imala smisla bez Deda Mraza, koji će deci podeliti 872 paketića.

Valjevo

(IJ predškolska grupa)

“Veliku zahvalnost dugujem mojoj deci, saradnicima, upravi udruženja, prijateljima, a najveća zahvalnost našim donatorima velikog srca, kojih je nažalost svake godine sve manje. Neka budu pomenuti oni koji još uvek žele i nalaze načina da izmame dečji osmeh. Veliko hvala za: Humanitet Internešel Švedska,  Austoterm Valjevo, Vega Valjevo, SZTR Maštarije Valjevo, Koka-Kola Beograd, Nektar Bačka Palanka,  Europrom Valjevo, Sava Kop, Valjevo, Euro Pak Mionica, Kendi Svit Valjevo, Bag Plast Valjevo, PU “Milica Nožica” Valjevo, KUD “Đerdan” Valjevo i Centar za kulturu Valjevo”, rekla je u svom obraćanju medijima Vesna Lazić i čestitala svima predstojeće praznike.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.